11/1/12

Και φέτος στα χωριά της Β. Ηπείρου κσι της Αλβανίας











Επί είκοσι χρόνια δίνει το παρών της διακονίας στην Εκκλησία της Αλβανίας, ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, Αρχιμανδρίτης π. Σωτήριος Τσάφος με τους συνεργάτες του της Χριστιανικής Φοιτητικής Δράσης των Πατρών. Αδιάκοπη η παρουσία τους σε όλες τις μεγάλες γιορτές των Χριστουγέννων, Πάσχα και Δεκαπενταύγουστου.
Πρωτοπήγε με ανθρωπιστική βοήθεια από την Χριστιανική Εστία Πατρών την περίοδο του 1990. Είδε την ανάγκη των ανθρώπων πως εκτός από υλική βοήθεια αναζητούσαν περισσότερο και την πνευματική. Διψούσαν να ακούσουν λόγο Θεού, να εκκλησιασθούν, να κατηχηθούν για να δεχθούν το Βάπτισμα, και μετά να τους νουθετήσει για να τελέσουν και τον Γάμο. Είκοσι χρόνια παρουσίας και προσφοράς σε πόλεις και χωριά σε Ναούς μικρούς και μεγάλους για να μεταφέρει το λυτρωτικό μήνυμα του Ευαγγελίου.. Κοντά του, Φοιτητές που βοηθούν στην ψαλτική και  την κατήχηση των παιδιών. Τα παλαιότερα χρόνια οι ιερές αυτές αποδημίες κρατούσαν έως και 15 μέρες όλες με πρόγραμμα εντατικό από το πρωί έως το βράδυ και στα ποιο δυσπρόσιτα χωριά..

Και φέτος ο π. Σωτήριος τα Χριστούγεννα με την ομάδα του πήγε ξανά στα μέρη τα γνώριμα. Ιερούργησε, κήρυξε, κατήχησε, θεράπευσε τις ψυχές με το μυστήριο της ιεράς εξομολογήσεως και επέστρεψαν γεμάτοι ιερή χαρά.
Ευχαριστώ τον κ. Φώτη Σωφρόνη για το φωτογραφικό υλικό το οποίο μου παραχώρησε.
ΠΗΓΗ: www.anastasiosk.blogspot.com

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μπραβο λεβεντες!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

και του χρονου με μεγαλυτερη ανταποκρηση