22/1/11

Η Κάρτα του Πολίτη θα προστατεύει αυστηρά τα προσωπικά δεδομένα


Κατηγορηματικές διαβεβαιώσεις για την αυστηρή προστασία των προσωπικών δεδομένων μέσα από τη Κάρτα του Πολίτη με τη δέσμευση ότι θα ενσωματωθεί πλήρως η γνώμη της αρμόδιας Ανεξάρτητης Αρχής, έδωσε στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης.

«Η κάρτα αυτή δεν είναι μέσο καταχώρησης προσωπικών δεδομένων των πολιτών αλλά κλειδί στην μετά ΚΕΠ εποχή για την ηλεκτρονική μη γραφειοκρατική εξυπηρέτησή τους» υπογράμμισε ο υπουργός Εσωτερικών και πρόσθεσε: «Ένα μεγάλο κομμάτι της διαφθοράς οφείλεται στην αυτοπρόσωπη παρουσία η οποία καταργείται με την κάρτα, η οποία είναι υψηλής τεχνολογίας, απαγορεύει την παραχάραξη και προστατεύει αυστηρά τα προσωπικά δεδομένα».

Πρόσθεσε επίσης ότι «Με την Ανεξάρτητη Αρχή θα κάνουμε διαβούλευση και η γνώμη της θα ενσωματωθεί πλήρως ενώ σε ό,τι αφορά την εκκλησία, η άποψη της είναι μετριοπαθής και ο βασικός προβληματισμός της στη συνεργασία που είχαμε ήταν αν θα υπάρχει γραμμωτός κώδικας. Εμείς λέμε δεν υπάρχει λόγος να είναι στην Κάρτα του Πολίτη» υπογράμμισε ο κ Ραγκούσης.

 Από την ειδησεογραφία της ημέρας

Δεν υπάρχουν σχόλια: