11/1/11

Φοροκάρτα-Κάρτα Πολίτη: Εμπαιγμός και απάτη!

Το πρώτο θέμα που πλέον απασχολεί και προβληματίζει τους ανθρώπους, περισσότερο και από την οικονομική κρίση, είναι αυτό με τις δύο ανελεύθερες Κάρτες που ετοιμάζει η Κυβέρνησή μας.

Είναι απαράδεκτος και εξοργιστικός ο τρόπος με τον οποίο προωθεί και τις δύο. Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, έχει μόλις ανακοινωθεί από δημοσιεύματα εφημερίδων η απόφαση να δοθεί η Φοροκάρτα από τον Ιανουάριο. Τι μορφή θα έχει; Άγνωστο! Μόνο τα δελεαστικά στοιχεία που τη συνοδεύουν ανακοινώνονται. Αυτή ούτε καν σε δημόσια Διαβούλευση δεν εισάγεται. Απλώς την προπαγανδίζουν δελεαστικά: Όποιος τη χρησιμοποιεί, θα κερδίζει 1% στον ΦΠΑ και σε ορισμένες περιπτώσεις το ποσό των αποδείξεων θα υπολογίζεται στο διπλάσιο. Προκλητικό!

Όσο για την Κάρτα του Πολίτη, εδώ μεσολαβεί αδίστακτος εμπαιγμός και απάτη. Έχει καταγγελθεί από την πρώτη στιγμή που η Κάρτα εκτέθηκε στη δημόσια Διαβούλευση ότι: «Η προπαγάνδα δεν έχει προηγούμενο στον ιστότοπο της κυβέρνησης (opengov.gr)... «Το opengov.gr λογοκρίνει τα αρνητικά σχόλια για την κάρτα πολίτη αντικαθιστώντας τα μόνο με θετικά!!!»... «Είναι εμφανές ότι τα σχόλια που έχουν μπει έχουν επιλεγεί με σκοπό τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης. Το αξιοπερίεργο είναι ότι όλα τα σχόλια όπου αναφέρονται θετικά ως προς την ΚτΠ έχουν αρνητική βαθμολογία ρεκόρ! (Σημ: Αναφέρεται και παράδειγμα θετικού σχολίου που το ψήφισαν 242 αρνητικά και μόνο 9 θετικά!!!). Εκεί φαίνεται ότι όσοι επισκέπτονται τη σελίδα, διαφωνούν κάθετα με το φακέλωμα της κάρτας του πολίτη, παρολαυτά κανένα αρνητικό σχόλιο δεν υπάρχει!... Είναι τραγική ειρωνεία ότι αυτοί που ευαγγελίζονται τη δημοκρατία και τις δήθεν ανθρώπινες ελευθερίες, λογοκρίνουν τα σχόλια και δεν τολμούν να κάνουν ένα δημοψήφισμα. Φοβούνται προφανώς τον λαό».

Μετά την αποκάλυψη της λογοκρισίας τα αρνητικά σχόλια άρχισαν να δημοσιεύονται με ρυθμό καταιγιστικό. Αυτό μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου. Προηγήθηκε στις 3 Δεκεμβρίου ένα δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας», στο οποίο σταχυολογήθηκαν δείγματα των αρνητικών για την Κάρτα σχολίων, με την παρατήρηση ότι «είναι η πρώτη φορά που υπάρχουν τόσο πολλές αρνητικές απόψεις πολιτών σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών»· επισημάνθηκε και από σχολιαστές το γεγονός ότι τα αρνητικά σχόλια είναι σε ποσοστό άνω του 90% και ουσιαστικά αποτελούν άτυπο δημοψήφισμα απορριπτικό της Κάρτας, ενώ... ακολούθησε στις 8 Δεκεμβρίου νέα διατετα­γμένη κατάθεση μόνο θετικών σχολίων, με μερικούς να έχουν γράψει δύο και τρεις φορές ακριβώς το ίδιο σχόλιο!

Και ρωτάμε: Είναι τρόπος αυτός που ταιριάζει σε δημοκρατική κυβέρνηση;

Την ίδια ώρα η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων σιωπά, παρά τη διαβεβαίωσή της ότι μέχρι τέλους Νοεμβρίου θα έχει γνωμοδοτήσει για τις σχεδιαζόμενες Κάρτες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Κυβέρνηση δεν της δίνει τα απαραίτητα στοιχεία, παρά τις επανειλημμένες αιτήσεις της Αρχής. Αν και αυτή η πληροφορία, που δημοσίευσε η «Ελευθεροτυπία», αληθεύει, τότε είναι φανερό ότι έχουμε εισέλθει σε σκοτεινή εποχή, όπου τα σενάρια συνωμοσίας αποτελούν ωμή πραγματικότητα.

Ένα μόνο πράγμα έχουν λησμονήσει οι σκοτεινοί σχεδιαστές της: ότι πάνω από τα δικά τους ύπουλα σχέδια βρίσκεται ο Κύ­ριος του κόσμου και της ιστορίας. Αυτός που «διασκεδάζει βουλάς εθνών, αθετεί δε λογισμούς λαών και αθετεί βουλάς αρ­χόντων» (Ψαλμ. λβ' 10).


15-1-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: