24/2/09

Κάθε Κυριακή ένα μήνυμα

Ένα Κυριακοδρόμιο για νέους
"Θέλω μια χάρη να ζητήσω από όλους σας... Κάθε Σάββατο ο καθένας από σας να παίρνει στα χέρια του την Ευαγγελική περικοπή που πρόκειται να αναγνωσθεί και καθώς θα κάθεται στο σπίτι να την αναγινώσκει συνεχώς και να παρατηρεί με ακρίβεια πολλές φορές όσα υπάρχουν σ΄αυτήν και να τα εξεταζει με προσοχή... Το κέρδος από αυτήν την προεταιμασία δεν θα είναι μικρό... Διότι με τον τρόπο αυτό θα γίνετε περισσότερο σοφοί και διορατικοί όχι μόνο στην ακρόαση και στην εκμάθηση αλλά και στο να διδάξετε και τους άλλους."
Αγ. Ιωάννης Χρυσόστομος (Υπόμνημα εις το κατά Ιωάννην, Ομιλία ΙΑ, ΕΠΕ 12 630) Εκδόσεις Ο ΣΩΤΗΡ, Αθήνα 2007

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστούμε όσους κόπιασαν για να γίνει αυτό το βιβλίο και να έρθει στα χέρια νέων ανθρώπων και όχι μόνο!Είναι πράγματι πολύ ωφέλιμο!

Ανώνυμος είπε...

Παλαιό καλό βιβλίο το οποίο είχε δοθεί στους νέους μας ως ενθύμιο στο τέλος της κατηχητικής περιόδου του 2007. Αξίζει να σημειωθεί ότι δια την επιλογήν των κηρυγμάτων είχε ασχοληθεί πολύ ο εκ Πατρών καταγόμενος Θεολόγος κ. Θεόδωρος Χαλκιόπουλος Μέλος της Αδελφότητος Θεολόγων «Ο ΣΩΤΗΡ» εις τον οποίον αξίζουν συγχαρητήρια. Η Αδελφότης του «ΣΩΤΗΡΟΣ» καταβάλει πολλάς προσπαθείας, για τον καταρτησμόν των νέων μας, όλων των βαθμίδων της εκπαιδεύσεως. Τα εκλεκτά περιοδικά «Προς την ΝΙΚΗΝ» και «Η Δράσις μας» τα οποία συντάσσουν μέγιστοι παιδαγωγοί της πατρίδος μας, προσφέρουν πνευματικήν τροφήν εις την νεότητά μας. Και θα πρέπει υπό όλων μας να καταβάλλονται προσπάθειες δια την μεγαλύτεραν κυκλοφορίαν αυτών. Το αυτό αξίζουν και τα υπό του «Σωτήρος» εκδοθέντα βιβλία για την πολύπαθον νεολαίαν μας. Ας σπείρουμεν τον λόγο του Θεού εις τους νέους. Εις όλας τα οικίας να εισέλθει το προτεινόμενον υπό της «Αγκύρας» βιβλίον προς πνευματική ωφελεία της νεότητος.

Ανώνυμος είπε...

Περιποιημένη έκδοση σε νεανική γραφή. Νομίζω τώρα που άρχισε το Τριώδιο για μας τους νέους που δεν μας μένει αρκετός χρόνος για εξωσχολική μελέτη το βιβλίο αυτό είναι ότι πρέπει. Μέσα σε 2 -3 σελίδες μας προσφέρει το μήνυμα του ευαγγελίου κάθε Κυριακής. Πάμε στην Εκκλησία και ξέρουμε τί μας γίνεται, τί ακούμε! Μας το είχαν δώσει στις ομάδες πριν 2 χρόνια σαν ενθύμιο. Υπάρχει όμως απ' ότι ξέρω και στα βιβλιοπωλεία. Ευχαριστούμε το blog για την πρόταση. Καλή σαρακοστή.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλή προσπάθεια.
Αξιοι συγχαρητηρίων.

Ανώνυμος είπε...

Π. καλό βιβλίο, ιδανικό για νέους ανθρώπους. Ας το διαβάσουμε και ας το προτείνουμε στα παιδιά. Καλή Σαρακοστή