6/8/22

Archie Battersbee: Έκλεισαν το μηχάνημα, έσβησε ο 12χρονος

 



Ο Άρτσι Μπάτερσμπι, το εγκεφαλικά νεκρό 12χρονο αγόρι από τη Βρετανία που ήταν σε μηχανική υποστήριξη από τις 7 Απριλίου λόγω ατυχήματος, έφυγε σήμερα από τη ζωή, αφού οι γιατροί αποσύνδεσαν τα μηχανήματα που τον κρατούσαν στη ζωή τους τελευταίους 4 μήνες.

Οι γονείς του 12χρονου εξάντλησαν όλα τα νομικά μέσα για να παραμείνει ο γιος τους σε μηχανική υποστήριξη. Μάλιστα η μητέρα του Άρτσι, είχε δηλώσει πως «ένας αξιοπρεπής θάνατος σε κέντρο περίθαλψης» ήταν το μόνο για το οποίο μπορούσε ακόμα να παλέψει νομικά αλλά το βρετανικό δικαστήριο αρνήθηκε να επιτρέψει τη μεταφορά του 12χρονου από το Βασιλικό Νοσοκομείο του Λονδίνου, κρίνοντας ότι οι κίνδυνοι της διακομιδής του είναι «μεγάλοι και απρόβλεπτοι»!!!

Ακόμα και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου στο οποίο προσέφυγαν οι γονείς έκρινε ότι δεν είχε αρμοδιότητα για το ζήτημα.

Το ζήτημα του Archie έχει προκαλέσει παγκόσμια συγκίνηση αφού φάνηκε ότι οι νόμοι είναι ανίσχυροι για να προστατέψουν τους "αδύναμους". Το "προηγμένο" υγειονομικό σύστημα της Μ. Βρετανίας ανέχτηκε τον μικρό Archie μόλις 4 μήνες... Αλήθεια, οι κήρυκες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων πού είναι;


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πού είναι ο Θεός μέσα σε όλο αυτό; Πουθενά. Όλα αποτιμώνται σε κοστη