24/9/17

Το ΣΤ΄ Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο της Εκκλησίας της Ελλάδος για την Τουρκοκρατία και το 1821


Στις 6 και 7 Οκτωβρίου 2017 θα πραγματοποιηθεί το ΣΤ΄ Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, το οποίο εντάσσεται στη σειρά των δέκα (10) Επιστημονικών Συνεδρίων για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επαναστάσεως (1821-2021).

Το Συνέδριο εφέτος έχει ως κεντρικό θέμα «Πολεμικές συγκρούσεις και τόποι καθαγιασμού του απελευθερωτικού Αγώνος κατά την Επανάσταση του 1821». Θα παρουσιάσουν σχετικές εισηγήσεις ειδικοί επιστήμονες και ερευνητές.

Η επίσημη έναρξη και η πρώτη Συνεδρία θα λάβουν χώραν την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου από τις 17.00 έως τις 20.30 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του ισογείου του Συνοδικού Μεγάρου της Εκκλησίας της Ελλάδος (Ιωάννου Γενναδίου 14 και Ιασίου 1).

Την έναρξη θα κηρύξει ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Η δεύτερη και η τρίτη Συνεδρία θα λάβουν χώραν το Σάββατο 7 Οκτωβρίου και από ώρες 09.00-13.30 και 16.00-19.30 αντιστοίχως στον ίδιο χώρο.

Οι εισηγήσεις του Ε΄ Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου θα κυκλοφορηθούν σε τόμο. Οι τόμοι με τα Πρακτικά των τεσσάρων προηγουμένων Συνεδρίων έχουν ήδη εκδοθεί και είναι στη διάθεση των ενδιαφερομένων.

Τη διοργάνωση έχει αναλάβει η Ειδική Συνοδική Επιτροπή Πολιτιστικής Ταυτότητος υπό την προεδρία του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου.

Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής είναι ο Ιστορικός κ. Κωνσταντίνος Σβολόπουλος, μέλος της Ακαδημίας Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: