30/7/16

Αθαμάνιο 2016: 30.6 - 4.7.16


Η κατασκήνωση του Αθαμανίου μέσα στα έλατα των Τζουμέρκων (σε 1.100 μ. υψόμετρο) μάς υποδέχτηκε και φέτος για τέσσερις ημέρες (30 Ιουνίου έως το μεσημέρι της Δευτέρας 4/7).

Έστω κι αν έχουν περάσει λίγες μέρες από τότε που "κατεβήκαμε" από το Αθαμάνιο, έστω και αν η καθημερινότητα μάς φορτώνει με χίλιες έγνοιες... η σκέψη μας γυρίζει πάλι πίσω και αναπολεί όσα ωραία ζήσαμε εκεί "μία ψυχή συναθλούντες".


Φέτος στην κατασκήνωση συναντηθήκαμε 94 άνθρωποι από 17 διαφορετικές πόλεις: (Αθήνα, Πάτρα, Δράμα, Αλεξανδρούπολη, Ιωάννινα, Αγρίνιο, Αίγιο, Βόλο, Γαστούνη, Θεσσαλονίκη, Καλαμάτα, Καρδίτσα, Κιλκίς, Λαμία, Λάρισα, Μυτιλήνη, Σέρρες). Ήμασταν περισσότεροι από κάθε άλλη φορά! 

Οι ευκαιρίες πολλές. Καθημερινή κοινή προσευχή, εσπερινός και θεία λειτουργία στο όμορφο εκκλησάκι της Αγίας Μακρίνας, εισηγήσεις από τον π. Αστέριο και τον π. Απόστολο και συζητήσεις πάνω σε θέματα πνευματικής ζωής, παιχνίδι για τους πιο τολμηρούς, εκδρομή στον καταρράκτη των Θεοδώριανων, γνωριμία και επικοινωνία με άλλους "εν Χριστώ" αδελφούς από διαφορετικά μέρη της πατρίδας μας.

Δόξα τω Θεώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: