13/1/16

Αφιέρωμα στον π. Χριστόδουλο Παπαγιάννη (α) - video



Μέσα σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10.1.16 στη Χριστιανική Εστία Πατρών εκδήλωση - αφιέρωμα στα 30 χρόνια από την κοίμηση του π. Χριστοδούλου Παπαγιάννη (1905-1985). 

Το αφιέρωμα περιελάμβανε σύντομη εισαγωγή από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της ΧΕΠ κ. Γ. Καραγεωργόπουλο, προβολή video (σε επιμέλεια Γ. Μαρκάκη) και απαγγελία ποιήματος αφιερώματος στον π. Χριστόδουλο από την δασκάλα δ. Μ. Πουλοπούλου.

Στη συνέχεια, τη μορφή και το έργο του π. Χριστοδούλου Παπαγιάννη παρουσίασε ο Αρχιμ. π. Χριστοφόρος Μυτιλήνης κάνοντας χρήση αρχειακού υλικού και κυρίως των επιστολών του αειδήμου πατρός. Κατέδειξε σε όλους ότι ο π. Χριστόδουλος υπήρξε όντως αγιασμένη μορφή με πολύπλευρο έργο και μεγάλη προσφορά στην Εκκλησία αλλά και στην τοπική Μητρόπολη, την οποία διηκόνησε επί 32 ολόκληρα έτη.

Την προσωπική τους μαρτυρία για τον π. Χριστόδουλο κατέθεσαν οι σεβάσμιοι κληρικοί της Ι. Μητροπόλεως Πατρών π. Ερμόλαος Μασσαράς, Προϊστάμενος Ι.Ν. Αγ. Σοφίας Πατρών και π. Παναγ. Μεντζάς

Την εκδήλωση επισφράγισε ο Αρχιμ. π. Σωτήριος Τσάφος αναφερόμενος σε περιστατικά από την ζωή του π. Χριστοδούλου και από την προσωπική επικοινωνία που είχαν.









1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια