16/1/16

Ο Μητροπολίτης Πατρών έκοψε τη βασιλόπιτα στην Χ.Φ.Δ. Πατρών















Ευχαριστούμε πολύ τον Ν. Νικ. για τις φωτογραφίες

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Την Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 8.30 μ.μ. στο κτήριο της Χριστιανικής Εστίας Πατρών, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες της Χριστιανικής Φοιτητικής Δράσης είχαν την ιδιαίτερη ευλογία να έχουν στη πρώτη συνάντηση του νέου έτους τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο. Ο Σεβασμιώτατος ποιμενάρχης μας παρ’ όλο τον φόρτο της ημέρας ανταποκρίθηκε στη πρόσκληση της Χ.Φ.Δ. Πατρών να παρακολουθήσει τη μικρή εορταστική εκδήλωση και να μιλήσει με ενθουσιασμό για την χαρά που βιώνουν οι άνθρωποι που βρίσκονται μέσα στην Εκκλησία.

Δεν είναι λίγοι οι νέοι που έχουν στραφεί τα τελευταία χρόνια στην Εκκλησία, θέλοντας έτσι να έρθουν πιο κοντά στον εκκλησιαστικό τρόπο ζωής, αλλά και στον Θεό. Είναι ένα φαινόμενο που φυσικά έχει να κάνει και αυτό με τις δύσκολες εποχές που ζούμε με πολλούς από τους νέους, έχοντας μπροστά τους ένα αύριο γεμάτο από αβεβαιότητα, να στρέφουν τις ελπίδες τους προς τον Χριστό. Είναι χαρακτηριστικό, άλλωστε, ότι στην Χριστιανική Φοιτητική Δράση, έχουν ενταχθεί αρκετοί φοιτητές από την Πάτρα και από άλλες περιοχές, κάνοντας σημαντικές δραστηριότητες.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με εναρκτήριο χαιρετισμό από τον π. Χριστοφόρο Μυτιλήνη και ακολούθησαν τραγούδια και ηλεκτρονική προβολή από τα μέλη της Δράσης. Στη συνέχεια, ο Μητροπολίτης μας, ευλόγησε την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα. Στη σεμνή εκδήλωση συμμετείχαν οι υπεύθυνοι της Χ.Φ.Δ., ο πρόεδρος της Χριστιανικής Εστίας, οι διάκονοι π. Σεραφείμ, π. Ιωακείμ και π. Κωνσταντίνος και ο υποδιάκονος π. Ανδρέας.