14/12/15

π. Ιγνάτιος Καζάκος: «Η Ιερά Μονή των Αγραυλούντων Ποιμένων και η ζωή στην Αγία Γή».





Κατακλύστηκε το πρωί της Κυριακής ο Ιερός Ναός Της Αγίας Ευφροσύνης, του Ασύλου Ανιάτων Πατρών, από πλήθος πιστών, που προσήλθαν για να συμμετάσχουν στη Θεία Λειτουργία.

Προεξήρχε ο Αρχιμανδρίτης π. Ιγνάτιος Καζάκος Ηγούμενος της Μονής των Ποιμένων της Βηθλεέμ συμπαραστατούμενος από τον Ιερέα του Ναού του Ασύλου Ανιάτων π. Γεώργιος Μπιτσάκος.
Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας και το κέρασμα μέσα στο Ίδρυμα, οι πιστοί, τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ασύλου Ανιάτων και τα μέλη του Σωματείου «Αγία Ευφροσύνη» του Ιδρύματος μεταφέρθηκαν στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Παντοκράτορος όπου παρουσία και των Ιερέων του Ναού έγινε η ομιλία του π. Ιγνάτιου Καζάκου.

Θέμα της : «Η Ιερά Μονή των Αγραυλούντων Ποιμένων και η ζωή στην Αγία Γή».

Ο π. Ιγνάτιος, που είναι Πατρινός στην καταγωγή, αναφέρθηκε στην ιστορία της Μονής, που είναι αφιερωμένη στους βοσκούς, οι οποίοι έζησαν τη μαγευτική νύχτα της Θείας ενανθρωπίσεως, και ήταν οι πρώτοι που προσκύνησαν τον Νεογέννητο Χριστό. Μίλησε για την προσωπική του κλήση, που έγινε θαυματουργικά, όταν για πρώτη φορά επισκέφθηκε το Άγιο Όρος το 1988.

Έδωσε έμφαση στο έργο που επιτελείται σήμερα από την Μονή των Ποιμένων της Βηθλεέμ στον τοπικό πληθυσμό, μέσω των εκπαιδευτηρίων, στα οποία φοιτούν περί τους 600 μαθητές και μαθήτριες από το Νηπιαγωγείο ως και το Λύκειο Παλαιστίνιοι, Χριστιανοί Ορθόδοξοι αλλά και Μουσουλμάνοι. “ Η Ορθοδοξία δεν κάνει διακρίσεις στους ανθρώπους, είναι ανοικτή σε όλους, και όλους τους δέχεται. Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουμε σε κάθε κατεύθυνση, και το αποδέχονταιμε πολύ αγάπη οι κάτοικοι των Αγίων Τόπων, ανεξάρτητα από θρήσκευμα τους. Και το φανερώνουν ανοίγοντας μας τα σπίτια τους και προσκαλώντας μας να τα επισκεφτούμε.”

Ο π. Ιγνάτιος μίλησε και για τα επικείμενα Χριστούγεννα, το κλίμα των οποίων είναι ιδιαίτερα έντονο στους Αγίους Τόπους, όπου γεννήθηκε ο Ιησούς Χριστός.

«Δεν είναι μόνο στην εξωτερική διακόσμηση, στα φωτάκια και τις γιρλάντες, που και αυτά υπάρχουν, είναι στα διάχυτη χαρά και προσμονή που δημιουργεί η Θεία Ενσάρκωση» τόνισε.

Παράλληλα προέτρεψε όλους να ανοίξουν τη ψυχή τους στη αγάπη και στην προσφορά στο συνάνθρωπο. Να επισκέπτονται τα Νοσοκομεία κα τα Ιδρύματα, για να δίνουν με την παρουσία τους, χαρά και ελπίδα στους φιλοξενούμενους σε αυτά. «Βλέποντας τον ανθρώπινο πόνο, και συμπαραστεκούμενος στους πάσχοντες, νιώθεις τα δικά σου προβλήματανα ελαφρύνουν και να γίνονται ηπιότερα».

Τέλος ζήτησε από τους παριστάμενους να επισκέπτονται τους Αγίους Τόπους για να ενδυναμώνουν με την παρουσία τους, τους Έλληνες κληρικούς, μοναχούς και μοναχές, που διακονούν στα Ιερά Προσκυνήματα που συνδέονται με την επίγεια ζωή του Ιησού Χριστού, των Αποστόλων και των Αγίων.

Μετά το πέρας της ομιλίας, μοιράστηκε στους παρευρισκόμενους πιστούς το βιβλίο «Ιερά Μονή των Ποιμένων» μια καλαίσθητη έκδοση με την επιμέλεια του π. Ιγνάτιου Καζάκου, μία πλούσια συλλογή από σχόλια, συμπεράσματα, εντυπώσεις αλλά και φωτογραφικό υλικό από ευλαβείς επισκέπτες.


Δεν υπάρχουν σχόλια: