6/10/14

Αποκαλυπτήρια προτομής μακαριστού ιερομονάχου π. Ευσεβίου (Ματθοπούλου)

Σε μία σημαντικὴ προσωπικότητα της Εκκλησίας, στον μακαριστὸ Γορτύνιο Ιερομόναχο της Μονής του Μεγάλου Σπηλαίου π. Ευσέβιο Ματθόπουλο, ήταν αφιερωμένη η εκδήλωση που έγινε το απόγευμα του Σαββάτου 4 Οκτωβρίου, στο χωριὸ Μελισσόπετρα της ορεινής Γορτυνίας.

Το Σάββατο το απόγευμα τελέσθηκε αρχιερατικός εσπερινός, στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Μελισσόπετρας από τον Σεβασμιώτατο Μητροπ. Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ.κ. Ιερεμία, με την παρουσία του Προϊσταμένου της Αδελφότητος Θεολόγων «Ο Σωτήρ», Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Ἀστερίου Χατζηνικολάου και άλλων ιερέων από διάφορες μητροπόλεις της Ελλάδος. Στη λιτή εκδήλωση που ακολούθησε μετά τον εσπερινό ο π. Αστέριος παρουσίασε με γλαφυρότητα τη ζωή και το έργο του π. Ευσεβίου ενώ στη συνέχεια κληρικοί και λαϊκοί πορεύθηκαν στην διατηρητέα πατρική οικία του μακαριστού αρχιμανδρίτου όπου τελέστηκε τρισάγιο.

Εκεί ο Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως αναφερόμενος στον π. Ευσέβιο είπε ότι πρόκειται για μία αγιασμένη μορφή της Εκκλησίας μας, υπογραμμίζοντας μάλιστα "ότι αν δεν υπήρχε αυτός ο πατήρ, δεν θα ξέραμε γιατί κάνουμε το Σταυρό μας!








http://www.arcadiaportal.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στην πρωτοβουλία αυτή του επισκόπου...!!! Μορφές που πρέπει να προβάλλονται και να εμπνέουν!!!