26/5/14

Χειροτονία Γρηγορίου (Μουσουρούλη)

Σε ατμόσφαιρα κατανύξεως την Παρασκευή 23 Μαΐου 2014 το απόγευμα στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως Υπεραγίας Θεοτόκου Τροοδιτίσσης Κύπρου κατά την διάρκεια του Εσπερινού έγινε η κουρά υπό του Ηγουμένου της Μονής Αρχιμανδρίτου Αθανασίου του Μοναχού Γρηγορίου (Μουσουρούλη) Ιεροκήρυκος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου και Μέλους της Αδελφότητος Θεολόγων «Ο ΣΩΤΗΡ».

Τον Εσπερινό τέλεσε ο Αρχιμανδρίτης Λαυρέντιος Καρανάσιος, Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας και παρίσταντο ο Επίσκοπος Καρπασίας Χριστοφόρος, ο Αρχιμανδρίτης Αστέριος Χατζηνικολάου, Προϊστάμενος της Αδελφότητος Θεολόγων «Ο ΣΩΤΗΡ», πολλοί κληρικοί και λαϊκοί από Κύπρο και Ελλάδα.



Το Σάββατο 24 Μαΐου 2014, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος, συμπαραστατούμενος από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Καρπασίας κ. Χριστοφόρο και με την συμμετοχή ικανού αριθμού κληρικών από τη  Αρχιεπισκοπική περιφέρεια, αλλά και άλλες Μητροπόλεις της Κύπρου προέβη στη χειροτονία εις διάκονον του μοναχού Γρηγορίου. Η χειροτονία πραγματοποιήθηκε στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Λευκωσίας ενώ συμπροσευχόμενος στο ιερό βήμα ήταν και ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Πάφου κ. Γεώργιος. 


Την Κυριακή, 25 Μαΐου 2014, ο διάκονος Γρηγόριος έλαβε και τον δεύτερο βαθμό της Ιερωσύνης, στον Ιερό Ναό Παναγίας Ευαγγελιστρίας στην Παλουριώτισσα.

Άξιος!!!






Τις τελευταίες φωτογραφίες από την εις διάκονο χειροτονία βρήκαμε εδώ
 

2 σχόλια:

ΑΓΚΥΡΑ (Κατασκήνωση) είπε...

Ευχόμαστε ο Θεός να τον στηρίζει και να τον ενδυναμώνει ώστε να συνεχίσει να σπέρνει απλόχερα το λόγο Του.

Ανώνυμος είπε...

Να είναι πάντα άξιος στη διακονία του