2/4/14

Η Ιερά Σύνοδος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης



Η Εκκλησία της Ελλάδος αποφάσισε να κάνει «like» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πριν από λίγες ημέρες δημιούργησε προφίλ στο Τwitter (@Ecclesia_gr), καθώς και στο Facebook με λογαριασμό «Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος - Ecclesia.gr»

Διαχειριστής και στα δύο μέσα του εγχειρήματος, ο Χρόνης Τσιανάκας, ο οποίος είναι υπεύθυνος Διαδικτύου του γραφείου Τύπου της Αρχιεπισκοπής και της Εκκλησίας κι έχει πολύ καλή γνώση των θέσεων της Εκκλησίας, καθώς εργάζεται στο γραφείο Τύπου 15 χρόνια.
 

Στόχος είναι να γίνει γνωστό το έργο της Εκκλησίας και να γνωρίζει άμεσα ο κόσμος τις κοινωνικές της δράσεις. «Δεν λέμε κάτι διαφορετικό, οι θέσεις μας είναι οι ίδιες, απλώς ανοίξαμε παράθυρο» με την ηλικιακή ομάδα 25-45, με την οποία δεν είχαμε ιδιαίτερη επικοινωνία», αναφέρει ο Χρ. Τσιανάκας. Και στα δύο μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι ειδήσεις είναι εκκλησιαστικού ενδιαφέροντος χωρίς πολλούς «followers» και «like». 

Επίσης, σύμφωνα με τους διαχειριστές, δεν δημοσιεύονται τα σχόλια όσον αφορά το Facebook, είτε είναι θετικά είτε αρνητικά. Κι αυτό γιατί, όπως υποστηρίζουν, η Εκκλησία δεν επιθυμεί η σελίδα της να γίνει σημείο αντιπαράθεσης, αλλά να μετατραπεί σε έναν δίαυλο επικοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: