3/7/13

Εκδρομή των Χ.Α. στη Λευκάδα - (β)

του Ηλία Ραυτογιάννη

Η πρώτη μέρα μας όπως θα αντιληφθείτε ήταν πλουσιότατη. Μετά το μεσημεριανό φαγητό και την λίγη ξεκούραση κατευθυνθήκαμε σε μία κοντινή παραλία για το πρώτο μας μπάνιο και αυτό έγινε στην παραλία της Γύρας. Ο αέρας ήταν τέτοιος ώστε να δημιουργεί το κατάλληλο κύμα για παιχνίδι μεταξύ μας και με τα κύματα.




Η μέρα μας ολοκληρώθηκε με την επίσκεψή μας για προσκύνημα στην Ιερά Μονή Παναγίας της Φανερωμένης. Με κατάνυξη ανάψαμε το κεράκι μας, προσκυνήσαμε την ιερά εικόνα της Παναγίας μας και κάναμε το Απόδειπνό μας.
 






Στο ζεστό αρχονταρίκι της Μονής μάς υποδέχτηκε ο ηγούμενός της π. Νικηφόρος, ο οποίος μας είπε λόγια οικοδομής, τονίζοντας κι αυτός με την σειρά του το πόσο κρίσιμο ζήτημα είναι για έναν νέο να παραμένει κοντά στον Χριστό και την Εκκλησία του.
 




Παρόλο που ήταν κάπως περασμένη η ώρα ο π. Νικηφόρος μάς άνοιξε το Ναυτικό Μουσείο που υπάρχει εντός της Μονής, όπου φιλοξενούνται χειροτεχνήματα αλλά και διάφορα αντικείμενα ναυτικά, από ντόπιους ναυτικούς και πραγματικά εντυπωσιαστήκαμε.





Αναχωρώντας και από εκεί κάναμε και μία επίσκεψη σε ένα μικρό ζωολογικό κήπο που διατηρεί η Μονή, όπου όλων η προσοχή στράφηκε όπως ήταν αναμενόμενο στα ελάφια. 

Δεν ξέρω ο συγκεκριμένος Χαρούμενος Αγωνιστής τι έπαθε, αλλά σας διαβεβαιώ ότι το ελαφάκι απλά έφαγε αυτό που του προσέφερε.
 



Επιστροφή στο ξενοδοχείο για δείπνο και κατάκλιση.


(συνεχίζεται)

Δεν υπάρχουν σχόλια: