2/7/13

Εκδρομή των Χ.Α. στη Λευκάδα - (α)

του Ηλία Ραυτογιάννη



Μετά τον μόχθο των εξετάσεων στα σχολεία τι καλύτερο από μία εκδρομή!


Έτσι λοιπόν και φέτος η Χριστιανική Εστία διοργάνωσε μία διήμερη εκδρομή (26 και 27 Ιουνίου) για τα παιδιά των Κατηχητικών και των Ομάδων που πάνε Λύκειο και τους αποφοίτους του Γυμνασίου για την πανέμορφη Λευκάδα.


Η ομάδα που αποβιβάστηκε στο πιο κοντινό στην ηπειρωτική χώρα νησί της Ελλάδας αποτελούνταν από 33 παιδιά. Με οδηγό τον κ. Κώστα Παπακωνσταντίνου (σταθερή αξία σε όλες μας σχεδόν τις εκδρομές) φτάσαμε κοντά στις 12 το μεσημέρι.



Να σημειώσουμε εδώ την ιδιαίτερη χαρά μας που μάς συνόδευσε μέχρι το Αγρίνιο ο π. Χριστοφόρος Μυτηλήνης, ο οποίος κατέβηκε εκεί για τα πνευματικά του καθήκοντα, και που μας ανέπτυξε καθοδόν ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα σχετικά με το Άγιο Πνεύμα και την Αγία Τριάδα. Τον ευχαριστούμε πολύ.


Το ξενοδοχείο Λευκάς ήταν ο τόπος της διαμονής μας και υπομονετικά περιμέναμε να τακτοποιηθούμε στα δωμάτιά μας.






 Μετά από μερικά λεπτά αναχωρήσαμε αμέσως για να επισκεφτούμε ένα επίσημο πρόσωπο. Αυτό δεν ήταν άλλο από τον Μητροπολίτη Λευκάδας και Ιθάκης κ. Θεόφιλο, ο οποίος όταν έμαθε ότι θα επισκεφτούμε το νησί του μας κάλεσε για να μας υποδεχτεί. Η υποδοχή ήταν κάτι παραπάνω από φιλόξενη. Με πατρική αγάπη ο σεβασμιότατος μίλησε μαζί μας, επεσήμανε στα παιδιά τους κινδύνους που διατρέχουν, τα επαίνεσε ότι είναι κοντά στην Εκκλησία και τα προέτρεψε να μην απομακρυνθούν ποτέ από αυτήν. 






 
Στην συνέχεια ο Σεβασμιότατος ζήτησε από τον κ. Κεχαγιά να γράψει δύο λόγια εκ μέρους όλων μας στο βιβλίο επισκεπτών και από όλους εμάς να βάλει ο καθένας από κάτω το όνομά του και την υπογραφή του.


Να σημειώσουμε εδώ πως των δικών μας ονομάτων στο βιβλίο επισκεπτών προηγείται το όνομα και η υπογραφή του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου, ο οποίος επισκέφτηκε την Λευκάδα την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, όπου και τιμά η τοπική εκκλησία την Παναγία την Φανερωμένη.


Τέλος ο Σεβασμιότατος μας έδωσε ένα βιβλίο ως ευλογία, μας ξεπροβόδισε μέχρι την έξοδο του Επισκοπείου και μας υποσχέθηκε ότι θα προσπαθήσει τον Αύγουστο να επισκεφθεί την Κατασκήνωση, θέλοντας κι εμείς με την σειρά μας να ανταποδώσουμε την εγκάρδια φιλοξενία του. Εις πολλά έτη Σεβασμιότατε!

Στον σύνδεσμο υπάρχει εκτενής αναφορά της επίσκεψής μας στην ιστοσελίδα της Μητρόπολης Λευκάδος και Ιθάκης
 (συνεχίζεται)

Δεν υπάρχουν σχόλια: