8/10/12

Ρεάλ και Μπάρτσα άλλαξαν το σήμα τους για να πάνε Μέση ανατολή


Το χρήμα εξαγοράζει σχεδόν τα πάντα. Ακόμα και το ιστορικό σύμβολο μιας εκ των κορυφαίων ομάδων στον πλανήτη. Η Ρεάλ Μαδρίτης αναγκάστηκε να αλλάξει το λογότυπό της, αφαιρώντας το σταυρό από το στέμμα της στις μουσουλμανικές χώρες που πωλούνται προϊόντα της!

Το συγκεκριμένο αίτημα προήλθε από επενδυτές της ομάδας από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα που ανέλαβαν να κατασκευάσουν ένα νησί προς τιμήν της. Για να υλοποιηθεί η συμφωνία ζήτησαν να φύγει ο σταυρός γιατί δεν συνάδει με τα μουσουλμανικά τους "πιστεύω".

Άνθρωποι των μαδριλένων υποστήριξαν πως «η αλλαγή έγινε προκειμένου να μην υπάρξουν συγχίσεις και παρανοήσεις, καθώς το έργο γίνεται σε χώρα όπου είναι έντονο το μουσουλμανικό στοιχείο».

Ο σταυρός, όπως και η κορώνα και το όνομα «Ρεάλ» που σημαίνει «του βασιλιά», ενσωματώθηκαν στην ομάδα της Μαδρίτης το 1920 όταν και ο ισπανός μονάρχης Αλφόνσο ο 13ος έδωσε τον σχετικό βασιλικό τίτλο στον σύλλογο. Τότε άλλαξε και το όνομα από Madrid Club de Futbol σε Real Madrid.

Κάτι ανάλογο είχε γίνει και με το σήμα της Μπαρτσελόνα όταν αφαιρέθηκε η οριζόντια κόκκινη γραμμή που σχηματίζει τον σταυρό του Αγίου Γεωργίου στη φανέλα της που πωλείται στη Μέση Ανατολή.
 
 
 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η ξεφτίλα στο μεγαλείο της.
Ουστ...