6/7/12

Εκδρομή Χ.Α. Λυκείου στην Κόνιτσα (3) - Ηλ. Ραυτογιάννης


Το πρωινό ξύπνημα της Κυριακής ήταν από τις 6:00! Επόμενος προορισμός η ιερά μονή Στομίου που είναι αφιερωμένη στο γενέθλιο της Θεοτόκου (Για περισσότερες πληροφορίες http://konitsa-epirus.blogspot.gr/2008/12/1744.html), όπου και θα συμμετείχαμε στην θεία λειτουργία.

Αφού αποβιβαστήκαμε από το λεωφορείο μας στο περίφημο γεφύρι της Κόνιτσας,  



εισήλθαμε στην χαράδρα του ποταμού Αώου. 
 Το ποτάμι πολύβουο ακόμα και τώρα και το τοπίο εκπληκτικό με καταπράσινα φυλλοβόλα και κωνοφόρα δέντρα... 




Σε κάποια στιγμή εγκαταλείψαμε την κοίτη του ποταμού και αρχίσαμε να ανηφορίζουμε σε μονοπάτι όπου κυριολεκτικά η βλάστηση είναι οργιώδης. Κάνοντας και τις απαιτούμενες στάσεις φτάσαμε κάνοντας μία διαδρομή 1 ώρα για τον πιο γρήγορο και 1,5 ώρες για τους πιο αργούς της παρέας μας.




Το μέρος εκεί επιβλητικό με δεσπόζοντες τους όγκους της Τραπεζίτσας και της Γκαμήλας. 


Εκεί βρήκαμε και άλλους προσκυνητές από την γύρω περιοχή που πραγματικά χάρηκαν πολύ με την παρουσία μας. Στο μοναστήρι αυτό μονάζουν ο σεβάσμιος π. Κοσμάς, όπου και τέλεσε την θεία λειτουργία και ένα δόκιμος μοναχός που τελούσε χρέη ψάλτη. Το ψαλτήρι πλαισιώθηκε μετά την άφιξή μας και από δύο παιδιά της παρέας μας, τα οποία μας εξέπληξαν ευχάριστα με τις ψαλτικές τους ικανότητες.

Επισκεφθήκαμε το κελλάκι όπου διέμενε για κάποια χρόνια ο γέροντας Παΐσιος...  


και αφού βγάλαμε τις απαραίτητες αναμνηστικές φωτογραφίες, πήραμε την ευχή του σεβάσμιου γέροντα 



για την επιστροφή μας στην Κόνιτσα.

Εκεί τύχαμε της ιδιαίτερης τιμής να μας παρατεθεί πλούσιο γεύμα δαπάναις της μητροπόλεως. Παρόντος του πρωτοσύγκελου της ιεράς Μητροπόλεως Δρυϊνουπόλεως Πωγωνιανής και Κονίτσης π. Ιωήλ, όπου και μας μετέφερε τις πατρικές ευχές του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη κ. Ανδρέα Τρεμπέλα, και του π. Χερουβίμ απολαύσαμε το γεύμα μας και εν συνεχεία τραγουδήσαμε τραγούδια που τα ξέρουμε καλά από τις ομάδες μας. Δεν θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε και την έκπληξη που μας επιφύλασσαν οι δύο πατέρες, που τραγουδήσανε οι δυό τους «Στα κακοτράχαλα τα βουνά». 


Εδώ το «υπουργικό συμβούλιο». Ξέρουν αυτοί…


Αφού ευχαριστήσαμε ξανά για όλα όσα μας προσέφεραν το διήμερο αυτό που επισκεφθήκαμε τον τόπο τους και με τις ευχές των πατέρων πήραμε τον δρόμο της επιστροφής γεμάτοι από την αγάπη της φιλοξενίας, την θρησκευτική κατάνυξη και την εθνική ανάταση γιατί το εθνικό φρόνημα στις ακριτικές περιοχές ήταν και είναι πάντα ζωηρό. Με ενδιάμεσες στάσεις σε Ιωάννινα και Αμφιλοχία επιστρέψαμε στην Πάτρα κατά τις 21:40.

Θερμές ευχαριστίες και στον κ. Κεχαγιά που με πολλή προσπάθεια και χρόνο οργάνωσε για άλλη μία φορά μία τόσο όμορφη εκδρομή.

Και του χρόνου λοιπόν παιδιά και να έχουμε πάντα στο νου μας, αυτό που μας είπε ο π. Ιωήλ : «Ο κόπος φεύγει, η εμπειρία όμως μένει».

Καλό υπόλοιπο καλοκαίρι!

Καλή κατασκήνωση!


6 σχόλια:

ΑΓΚΥΡΑ (Κατασκήνωση) είπε...

Η καλύτερη ανάρτηση Ηλία. Ευχαριστούμε

Ανώνυμος είπε...

Σαν να ήμουν εκεί... Συγχαρητήρια. μόνο εσείς κάνετε τέτοιες εκδρομές. με νόημα και σκοπό

Ανώνυμος είπε...

τέλεια εκδρομή

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο Ηλία, τα έγραψες ωραία. Ζηλέψαμε κι εμείς που δεν πήγαμε.

Ανώνυμος είπε...

Ηλία, πραγματικά γλαφυρότατος...Κρίμα που δεν ήρθαμε...Και του χρόνου!

Ανώνυμος είπε...

Γεια σου Ηλία