11/5/11

Κυριακή των Μυροφόρων στην Εγλυκάδα











Την Κυριακή 8 Μαΐου 2011, Κυριακή των Μυροφόρων γυναικών, γιόρταζε το παρεκκλήσιο των Μυροφόρων στην Εγλυκάδα Πατρών.

Μέσα στην αναστάσιμη χαρά, όπου “νυν πάντα πεπλήρωται φωτός, ουρανός τε και γη και τα καταχθόνια” τα κατηχητικά της ενορίας μας παρουσίασαν, όπως κάθε χρόνο, την εορτή της μητέρας.

Το πολυπληθές ακροατήριο χειροκρότησε τα παιδιά των κατηχητικών για τους αναστάσιμους ψαλμούς, τα τραγούδια και τα ποιήματα που απήγγειλαν καθώς και τους μαθητές της Β’ τάξης του 46ου Δημ. Σχ. Εγλυκάδος που παρουσίασαν ένα σύντομο θεατρικό έργο με τίτλο “Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τις καλές οικογένειες”.

Η απλή αυτή εορτή περιείχε επίκαιρη ομιλία σχετικά με τον ρόλο της μητέρας στην σημερινή κοινωνία από την εκπαιδευτικό κ. Μαρία Γκοτσοπούλου – Τσάμπρα ενώ πλαισιώθηκε και με παραδοσιακούς χορούς από το χορευτικό συγκρότημα του 46ου Δημοτικού Σχολείου.

Το κλείσιμο έγινε από τον σεβαστό εφημέριο της ενορίας, π. Δημήτριο Αθανασόπουλο όπου εξήρε τον σπουδαίο ρόλο της μητέρας μέσα στην οικογένεια και την κοινωνία.

Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία αυτής της εκδήλωσης. 

Τους μαθητές και τις δασκάλες της Β’ τάξης του 46ου Δημ. Σχ. Εγλυκάδος, την υπεύθυνη του χορευτικού συγκροτήματος και τα ίδια τα παιδιά που έδωσαν, με όρεξη και αγάπη για την εκκλησία, τον καλύτερό τους εαυτό. Επίσης, τον διευθυντή του 46ου Δημ. Σχ., κ. Κώστα Ζαφειράκη καθώς και τον διευθυντή του 41ου Δημ. Σχ. Εγλυκάδος κ. Νίκο Μεταξά για την παραχώρηση των στολών του χορευτικού. Και οι δύο μάς τίμησαν με την παρουσία τους. Την κ. Μαρία Γκοτσοπούλου-Τσάμπρα για την ομιλία της καθώς και το εκκλησιαστικό συμβούλιο και τις κυρίες που διακονούν στην ενορία του Αγ. Ανδρέα.

Ευχόμαστε ο Θεός να ευλογήσει τον κόπο όλων και κάθε χρόνο να ανταμώνουμε με το καλό την ίδια μέρα στον ίδιο τόπο!

Τα Κατηχητικά σχολεία
Ι. Ν. Αγ. Ανδρέου Εγλυκάδος Πατρών

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στο οργανωμένο κατηχητικό της Εγλυκάδας!

Είναι πολύ ωραία συνήθεια η εορτή αυτή που γίνεται κάθε χρόνο!

Μπράβο και πάλι μπράβο!

Χριστός Ανέστη!

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικά, αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους όσους διακονούν στην ενορία αυτή. Έχουμε δει κατά καιρούς και άλλες αναρτήσεις και νομίζω ότι γίνεται αρκετή δουλειά εκεί.

Έχω ακούσει για τον ιερέα την ενορίας, τρέχει συνέχεια για την ενορία του...Μπράβο του, όχι μόνο σε αυτόν αλλά και στις κυρίες και σε όλους τους άλλους που διακονούν στους ναούς μας!

"Η χάρις του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και η αγάπη του Θεού και Πατρών..."