27/10/10

Χειροτονία του Σεβ. Μητροπολίτου Κεντρώας Αφρικής κ.κ.Νικηφόρου

 

Την Κυριακή, 24η Οκτωβρίου ε.ε. η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β’ ετέλεσε στον Ιερό Πατριαρχικό Ναό Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου Αλεξανδρείας την χειροτονία του Σεβ. Μητροπολίτου Κεντρώας Αφρικής κ.Νικηφόρου.
 
Ο Μακαριώτατος, κατά την αντιφώνησή Του, ανάμεσα στα άλλα είπε και τα εξής:
............
Αναφερόμενος, ως ο Προκαθήμενος του παλαιφάτου Αποστολικού και Πατριαρχικού Θρόνου του Αγίου Μάρκου, στην Ιερά Μητρόπολη Κεντρώας Αφρικής, θα ήθελα, αν και γνωρίζω ότι προσκρούω στην σεμνότητά του, να αναφερθώ εδώ στον πλούσιους πνευματικούς καρπούς που προσέφερε η επταετής ποιμαντορική δράση του πολιού Ιεράρχου, Σεβασμιωτάτου κ.Ιγνατίου, στην ιστορική αυτή Μητρόπολη της Αλεξανδρινής Εκκλησίας, κορωνίδα της οποίας υπήρξε η περίζηλη Θεολογική Σχολή της Κινσάσα.

Σας ευχαριστούμε, σεπτέ Γέροντα, για όσα προσφέρατε στο Πατριαρχείο από το 1981, όταν αρχίσατε, κατ’ αρχήν περιοδικά και αργότερα μόνιμα, να αναλώνετε τον εαυτό σας στην Ιεραποστολή. Σας ευχαριστούμε για το θυσιαστικό πνεύμα και την καρποφόρα δράση που αναπτύξατε υπέρ των εμπεριστάτων μα αγαθών αφρικανικών ψυχών. Και σας ευγνωμονούμε για το σπουδαίο αυτό πανεπιστημιακό καθίδρυμα της Κινσάσα, από το οποίο η Εκκλησία μας μόνο πνευματικό όφελος έχει, αφού εκεί καταρτίζονται κατά Θεόν περί την «επιστήμη των επιστημών», την ιερά θεολογία, οι γαλλόφωνοι υποψήφιοι κληρικοί και οι λοιποί σκαπανείς του Ευαγγελικού λόγου στην Αφρική.

Η διάκρισή σας μεγάλη, ώστε με πλήρη συναίσθηση των πολλαπλών ευθυνών του επισκοπικού καθήκοντος, υποβάλατε προ μηνών την παραίτησή σας, προκειμένου νεότερος στην ηλικία μα κατηρτισμένος πνευματικά κληρικός να αναλάβη το πηδάλιο της νοητής αυτής ολκάδος του Κυρίου. Η Ιερά Σύνοδος του πρεσβυγενούς Πατριαρχείου μας, σεβομένη την επιθυμία σας, προέβη στην εκλογή του π.Νικηφόρου και να, σήμερα όλοι εδώ, κυκλώνουμε τον Εψηφισμένο νέο Μητροπολίτη, παρακαλώντας το Τελεταρχικό και Πανάγιο Πνεύμα να τον καταστήσει άξιο διάδοχο της Αποστολικής Παρακαταθήκης και καταξιωμένο «σπορέα» του Ευαγγελικού λόγου στον ιεραποστολικό αγρό της Κεντρώας Αφρικής...


ΠΗΓΗ: ΑΜΕΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: