26/4/10

Ασφαλής χρήση του διαδικτύου


Πολύ ευχαριστημένοι αλλά και προβληματισμένοι έφυγαν όλοι όσοι παρακολούθησαν τη σημερινή εκδήλωση που διοργάνωσε η ΓΕΧΑ Πατρών στην αίθουσα της Χριστ. Εστίας Πατρών. Θέμα της εισήγησης και της συζήτησης που ακολούθησε ήταν: 

«Ασφαλής χρήση του Διαδικτύου - Συμπτώματα εξάρτησης του παιδιού και του εφήβου από το Διαδίκτυο».

Ο ομιλητής κ. Γιώργος Κορμάς, επιστ. συνεργάτης της Μονάδας Εφηβικής Υγείας Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και εκπρόσωπος του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου μέσα από έρευνες σε μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου ανέλυσε το φαινόμενο του εθισμού και της εξάρτησης από το διαδίκτυο. Περιέγραψε με σαφήνεια την κατάσταση, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί σήμερα αναφέροντας πλήθος παραδειγμάτων από τους κινδύνους που κρύβει η ανεξέλεγκτη χρήση του ΗΥ και του διαδικτύου. Μέσα από τις ερωτήσεις που υποβλήθηκαν έδωσε κατευθυντήριες γραμμές στους γονείς για το ποια θα πρέπει να είναι η δική τους υπεύθυνη στάση απέναντι σ' αυτά τα φαινόμενα και τα παιδιά τους. 

Ο ομιλητής στο βήμα


Συνομιλώντας στο τέλος της εκδήλωσης με μαθητές Λυκείου

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια για την οργάνωση της εκδήλωσης

Ανώνυμος είπε...

Προτείνω τη διοργάνωση κάθε χρόνο μιας ανάλογης εκδήλωσης, ειδικά αφιερωμένης στα παιδιά και τους γονείς τους. Σύγχρονα θέματα και καυτά. Μπράβο σας και να είστε καλά. Δεν σας γνωρίζω αλλά βλέπω ότι παλέυετε

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστούμε κ. Κορμά. Πολύ σαφής ήσασταν

Ανώνυμος είπε...

πολυ ωραια τα ειπε ο κ . Κορμας.
ας ελπισουμε οτι θα βαλουμε ολοι μυαλο!!!
μακαρι και αλλες τετοιες διοργανωσεις να υπαρχουν, με συγχρονα θεματα που απασχολουν νεους και γονεις!!!

Ανώνυμος είπε...

P. oraia. synexiste