29/3/09

Να πολλαπλασιάζει τη δόξα Του!

Φίλοι και συνεργάτες του απ' όλη την Ελλάδα φώναξαν "ΑΞΙΟΣ" κατά την χειροτονία του π. Λαυρεντίου Καρανάσιου σήμερα στον Ι. Ναό Ζωδόχου Πηγής στο Αγρίνιο. Ο π. Λαυρέντιος στη σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε στα γνωρίσματα που πρέπει να έχει ο κληρικός σήμερα και στην αίσθηση ότι η διακονία του λαού του Θεού απαιτεί αγάπη και αυταπάρνηση. Στην προσλαλιά του ο Σεβ. Μητροπολίτης κ.κ. ΚΟΣΜΑΣ ευχήθηκε στον χειροτονηθέντα δύο πράγματα: Να αναζητεί στη ζωή του την άσκηση και όχι την άνεση και να είναι πολύ αυστηρός με τον εαυτό του αλλά επιεικής και γεμάτος αγάπη με τον κόσμο που με ελπίδες θα τον πλησιάζει. Ο Σεβ. Μητρ. κ.κ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ αφού ανέφερε τέσσερα περιστατικά απ' τη ζωή του Χριστού, ευχήθηκε να έχει τα χαρίσματα των Αποστόλων, τα οποία και να μεταδίδει απλόχερα στους γύρω του. Τέλος, ο Σεβ. Μητρ. κ.κ. ΙΓΝΑΤΙΟΣ αναφέρθηκε στην οικογένεια του νέου ιεροκύρηκα τονίζοντας την τιμή και την ευλογία να προσφέρεται ένα μέλος της στη διακονία της Εκκλησίας. Η ευχή όλων ήταν: "Να ανοίγει δρόμους προς τον ουρανό. Να χαίρεται τη βασιλεία του και να πολλαπλασιάζει τη δόξα Του". Γένοιτο!
(φωτογραφίες: Γ.Π.)

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Θεός να του χαρίζει δύναμη και να τον αξιώνει να επιτελεί το έργο του.
Η 1η φωτογραφία με τους 3 μου αρέσει πολύ... Τέτοιους θέλει η Εκκλησία.
Μακάρι κι άλλες τέτοιες χειροτονίες
ΑΞΙΟΣ!!!!ΑΞΙΟΣ!!! ΑΞΙΟΣ!!!

Χαλκιόπουλος Αλέξης

Ανώνυμος είπε...

Άξιος! Καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα

Ανώνυμος είπε...

Η παρουσία εκατοντάδων ανθρώπων από Πάτρα, Αθήνα, Ιωάννινα, Θεσσαλονίκη, Ορεστιάδα και φυσικά από Αγρίνιο αποδεικνύει ότι το πέρασμα του π. Λαυρεντίου από τις ανωτέρω πόλεις ήταν εξαιρετικά επιτυχές. Ο Θεός να τον ενισχύει και στο νέο του μετερίζι. ΑΞΙΟΣ!

Γιώργης Γούτσος είπε...

Ο π. Λαυρέντιος ήταν ο πρώτος μου κατηχητής (ως κ. Λάμπρος Καρανάσιος τότε) και σφράγισε με την μορφή του τα εφηβικά και φοιτητικά μου χρόνια. Τώρα που ο Θεός τον αξιώνει να καταστεί λειτουργός των μυστηρίων Του, εύχομαι η βιωτή του να ακολουθήσει τα παρακάτω Χρυσοστομικά λόγια:
“Οὕτω τοίνυν ζῶμεν, ὣστε μή βλασφημεῖσθαι τό ὄνομα τοῦ Θεοῦ. Μήτε οὖν πρός δόξαν ἀνθρωπίνην βλέπωμεν, μήτε ὣστε πονηράν λαμβάνειν δόξαν, ἀλλ' ἐν ἑκατέρῳ τήν συμμετρίαν τιμῶμεν “Ἐν οἷς φαίνεσθε, φησί, ὡς φωστῆρες ἐν κόσμῳ”. Διά τοῦτο γάρ ἡμᾶς εἴασεν, ἵν' ὡς φωστῆρες ὦμεν, ἵνα διδάσκαλοι τῶν ἄλλων καταστῶμεν, ἵν' ὡς ζύμη γενώμεθα, ἵν' ὡς ἄγγελοι μετά τῶν ἀνθρώπων περιπολῶμεν, ἵν' ὡς ἄνδρες μετά τῶν παίδων τῶν μικρῶν, ὡς πνευματικοί μετά τῶν ψυχικῶν, ἵνα κερδαίνωσιν ἐκεῖνοι, ἵνα σπέρματα ὦμεν, ἵνα καρπόν πολύν φέρωμεν”.

Ανώνυμος είπε...

Ο π. Λαυρέντιος βοήθησε πολύ στην Άγκυρα ως αρχηγός και υπεύθυνος. Ευχαριστούμε και αυτόν και όλους όσους κοπιάζουν για τα παιδιά μας.

Ανώνυμος είπε...

ο π.Λαυρεντιος μας λείπει από την Ορεστιάδα. ΑΞΙΟΣ! Νά διακονεί τον λαό του Θεού και να εύχεται για τους ακρίτες.

Δημήτρης Μπ.

Ανώνυμος είπε...

Ο π. Λαυρέντιος είναι άνθρωπος αγνός, ταπεινός με φρόνημα γνήσιο. Θα τον ευλογήσει ο Άγιος θεός.
κ.