25/12/08

Χριστός γεννάται δοξάσατε...

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!
50 φίλοι, κάθε ηλικίας, έδωσαν και φέτος το παρόν στο Νοσοκομείο στο Ρίο... Έψαλλαν χριστουγεννιάτικους ύμνους και είπαν τα κάλαντα... Προπορευόταν ο π. Χαρίτων, που διακονεί στο Νοσοκομείο, κρατώντας την εικόνα της Γεννήσεως...
Η επίσκεψη τελείωσε στο εκκλησάκι του ιδρύματος "ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΗΘΕΙΑ". Ο π. Χαρίτων ευχαρίστησε τα παιδιά και μίλησε για την Παναγία και τον Αγ. Άνθιμο που οι ασθενείς επικαλούνται. Τόνισε επίσης τη σημασία της έμπρακτης αγάπης στον πάσχοντα συνάνθρωπο που πρέπει να αποτελεί καθήκον για κάθε Χριστιανό.
Φάτνη στολίζει το χώρο έξω από το εκκλησάκι
Όλοι έφυγαν χαρούμενοι και ανανέωσαν το ραντεβού για ανήμερα της Πρωτοχρονιάς!

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια παιδιά! Τέτοια μέρα κοντά σ' αυτούς που οι άλλοι ξεχνούν...
Και του χρόνου!

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια στον π.Χαρίτωνα που με την ευλογία του Σεβασμιοτάτου μας κάνει το μεγάλο αυτό έργο.
Ο Σεβασμιώτατος μας Μητροπολίτης κ.Χρυσόστομος πολύ σοφά και άγια έχει επιλέξει τον π.Χαρίτωνα για αυτή την θέση. Είναι ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση.Για ακόμα μία φορά ο δεσπότης μας κρίνει εύστοχα και αξιοποιεί το ανθρώπινο εκκλησιαστικό δυναμικό με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.Τον ευχαριστούμε και ο Θεός να του δίνει δύναμη.
Αξιος!

Ανώνυμος είπε...

Ήταν πολύ συγκινητικό...

Πήγα στα κάλαντα και συνάντησα εκεί φίλους που δεν ζουν πλέον στην Πάτρα αλλά εργάζονται εκτός... Είχαν έρθει για τις ημέρες στην πόλη μας αφού είναι Πατρινοί.

Διέκρινα λοιπόν παλιούς ομαδάρχες που τώρα σπουδάζουν στη Γερμανία, στην Αμερική και άλλους που ζουν και εργάζονται στην Αθήνα, στην Κόρινθο, στο Αίγιο κ.λ.π.

ΑΓΚΥΡΑ μας ενώνεις...
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!

Ανώνυμος είπε...

Και την Πρωτοχρονιά όλοι μαζί...

Ανώνυμος είπε...

Χρόνια Πολλά π. Χαρίτων! Να είστε πάντα καλά

Ανώνυμος είπε...

Ήταν και ο Χ.Α. που ήρθε από τη Λάρισα, όπου εργάζεται εκεί...

Ανώνυμος είπε...

Μακάρι την Πρωτοχρονιά να είναι και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος μαζί μας..
Όπως ήταν πέρσι (αν θυμάμαι καλά)!

Ανώνυμος είπε...

Το παρήγορο είναι ότι βλέπω στις φωτογραφίες και μικρότερα παιδιά. Αυτά θα συνεχίσουν.

Ανώνυμος είπε...

Επιζητούμε και θέλουμε τον Μητροπολίτη μας σε αυτές τις εκδηλώσεις αγάπης...\βέβαια είναι ο πνευματικός μας ηγέτης αυτός με την προσευχή του μας ενισχύει....Αλλά τον θέλουμε κοντά μας...
Σίγουρα θα έχει χιλιάδες ασχολίες να κάνει, αλλά εγώ εκφράζω την επιθυμία μου,.
Τον αγαπάμε και τον θέλουμε.
Εις πολλά έτη Δέσποτα.

Ανώνυμος είπε...

Αυτές οι φωτογραφίες μας δείχνουν την δράση της Εκκλησίας και των χριστιανικών συλλόγων που εμπνέουν τα μέλη τους στην διακονία της αγάπης.
Συγχαρητήρια αξίζουν στον «νεανικό τομέα» της Χριστιανικής Εστίας Πατρών, διότι έδωσαν δυναμικά το παρών, στην μεταφορά του μηνύματος της γεννήσεως του Χριστού μας στους αρρώστους αδελφούς μας.
Συγχαίρω από καρδιάς την Χριστιανική Εστία Πατρών που δεκαετίες ολόκληρες δίδει το ενεργό παρών παντού και μάλιστα αθόρυβα αν και δυναμικά.