20/5/24

Η ‘’Συμφιλίωση’’ από τις εκδόσεις Έαρ στην Ανάληψη Ραφήνας


Κυριακή των Μυροφόρων 19/5/2024, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Κυρίου Ραφήνας έγινε παρουσίαση του βιβλίου «Η Συμφιλίωση- Από την Άπω Ανατολή στην Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία» σε συνεργασία με τις εκδόσεις Έαρ.

Η συγγραφέας Μαρία-Κινούκο Φουκάμι μίλησε στο κοινό μέσα από την καρδιά της για το ταξίδι της από την Ιαπωνία που γεννήθηκε μέχρι την Ελλάδας που ζει σήμερα και για τον προσωπικό της αγώνα μέχρι να βρει την Αλήθεια του Χριστού.

«Αγάπησα στην Ορθόδοξη Εκκλησία το ότι με την προσευχή έχεις προσωπική επαφή με τον Θεό, όπως μιλάς στον Πατέρα ή στον φίλο σου. Στην πατροπαράδοτη θρησκεία μου δεν το ένιωθα αυτό» ανέφερε συγκινημένη η συγγραφέας, η οποία ακόμα δε δίστασε να εκφράσει τον θαυμασμό της για τη σταθερότητα των Ελλήνων στην πίστη, καθώς και για την ενότητα των πιστών μέσα στην Ορθόδοξη εκκλησία.

Εκ μέρους των εκδόσεων Έαρ τον ρόλο του «δημοσιογράφου» που απεύθυνε ερωτήσεις ανέλαβε ο κ. Θωμάς Μαυρομμάτης με συντονιστή της εκδήλωσης τον προϊστάμενο του Ιερού Ναού, π. Νικόλαο Πούλη, ενώ ακολούθησε συζήτηση με το εντυπωσιασμένο κοινό στην κατάμεστη αίθουσα του ιερού ναού.







Δεν υπάρχουν σχόλια: