29/10/23

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ στη Χριστιανική Εστία Πατρών

 


Με την ακολουθία του Αγιασμού που τέλεσε σήμερα Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023 ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ στον Ι. Ναό του Αγ. Ιωάννου του Χρυσοστόμου εντός της Χριστιανικής Εστίας Πατρών, ξεκίνησαν οι φετινές κυριακάτικες εσπερινές ομιλίες.

Μετά την ακολουθία ο Θεοφιλέστατος παρουσίασε τα δύο θαύματα του Χριστού από την σημερινή Ευαγγελική περικοπή: τη θεραπεία της αιμορροούσης γυναικός και την Ανάσταση της κόρης του Ιαείρου μέσα από τα οποία αποδυκνείεται η παντοδυναμία και η πανσοφία του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού. 

Στο θαύμα της αιμορροούσης ο Χριστός αντελήφθη και τα κίνητρα και την ακλόνητη πίστη που είχε η γυναίκα αυτή γι' αυτό και την ευλόγησε με τη θεραπεία της αιμορραγίας.

Στο θαύμα της Ανάστασης της κόρης του Ιαείρου φανερώθηκε ότι ο Χριστός είναι ο νικητής του θανάτου, η αυτοζωία.

Η Εκκλησία μάς καλεί όλους ν΄ αγαπήσουμε το λόγο του Θεού, το πρόσωπο του Χριστού για να πετύχουμε το βασικό μας στόχο που είναι ο εξαγιασμός μας.

Στο τέλος, ο Θεοφιλέστατος κ. ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ μετέφερε την ευλογία και τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ, συνεχάρη τη Χριστιανική Εστία Πατρών για το πολύπλευρο έργο που επιτελεί και ευχήθηκε πλούσια καρποφορία και στο παρόν εκκλησιαστικό έτος.




Δεν υπάρχουν σχόλια: