21/10/20

Ελευθ. Ανδρώνης: Ας ξεκαβαλήσουν το καλάμι, όσοι χαρακτηρίζουν «προκλητική» την Θεία Κοινωνία!

 


Όπως είχε σχολιάσει πολύ πετυχημένα προ μερικών μηνών ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, για το θέμα της πολεμικής κατά της Θείας Κοινωνίας: «κάποιοι πρέπει να ξεπεζέψουν από κάποιο καλάμι».

Το κακό όμως είναι ότι δεν ξεπεζεύουν. Και όχι μόνο δεν ξεπεζεύουν αλλά γίνονται ολοένα και προκλητικότεροι.

Πολυάριθμα ενημερωτικά sites και δελτία ειδήσεων, άρπαξαν για μια ακόμη φορά την δημοσιογραφική ρομφαία «κοινωνικής ευθύνης» και «υπεράσπισης» της δημόσιας υγείας, για να απονείμουν αυτό το είδος «δικαιοσύνης», που ονομάζεται «λέμε για να πούμε» ή «λέμε για να αρέσουμε» ή «να ‘χαμε να λέγαμε»…

Με υψηλές δόσεις επίπλαστης κορεκτίλας, κατακεραύνωσαν τον Μητροπολίτη Σερβιών και Κοζάνης Παύλο, επειδή… τόλμησε να καλέσει από τον Άμβωνα τους πιστούς απλά να κοινωνήσουν!

Και έτσι, το χιλιοπαιγμένο – στον καιρό της πανδημίας – εργάκι, ξεκίνησε να προβάλλεται ξανά στο κοινό, στοχοποιώντας  για πολλοστή φορά το Μυστήριο της Θείας Κοινωνίας. Πηχυαίοι τίτλοι και βαρύγδουπα βίντεο σε κανάλια, αναφέροντας τον Μητροπολίτη που «προκαλεί», που «προκάλεσε σάλο», που προκάλεσε «οργή», που είναι «επικίνδυνος»!

Και τι είπε ο… «επικίνδυνος» Μητροπολίτης;

«Να ‘ρθείτε τώρα, να φέρετε τα παιδάκια σας κι εσείς κάποιοι, να κοινωνήσουν και να κοινωνήσετε. Από την ίδια λαβίδα. Γιατί το πιστεύετε ότι εκεί είναι το σώμα και το αίμα του Κυρίου. Όποιοι αμφισβητούν το σώμα και αίμα του Κυρίου, το βλασφημούν. Όποιοι και όποιες αμφιβάλλουν ότι είναι σώμα και αίμα Χριστού, να μην έρχονται, να μην πλησιάζουν».

Τι μεμπτό είπε ο Μητροπολίτης λοιπόν; Γιατί τόσος κλαυθμός και οδυρμός από τους αυτόκλητους «Ρομπέν» της… υγειονομίας;

Γιατί προκαλούν οργή τα λόγια του; Έκανε κάτι παράνομο; Παρότρυνε τον κόσμο προς κάποια παρανομία; Την τελευταία φορά που τσεκάραμε, η Θεία Κοινωνία δεν ήταν παράνομη. Αν άλλαξε κάτι και δεν το πήραμε χαμπάρι, παρακαλούμε πολύ τους «Ρομπέν» να μας ενημερώσουν…

Μήπως είναι κακό που προέτρεψε τον κόσμο να πάει να κοινωνήσει; Αυτή δεν είναι η αποστολή που έχει αναλάβει να φέρνει εις πέρας μέσα από το λειτούργημα του; Αυτή είναι.

Δεκάδες χιλιάδες κόσμου έχουν κοινωνήσει από τα μέσα Μαΐου που άνοιξαν οι εκκλησίες, έως και σήμερα. Αυτό γίνεται κάθε Κυριακή στους Ναούς: ιερείς κοινωνούν πιστούς. Θέλησε να κάνει τίποτε καινούργιο ο Μητροπολίτης, εκτός από αυτό που γίνεται σε όλη την Ελλάδα κάθε Κυριακή και δεν το καταλάβαμε; Ας μας διαφωτίσουν οι κύριοι που εκτός από δημοσιογράφοι, μάλλον είναι και λοιμωξιολόγοι και κατιτίς από χωροφύλακες.

Ο Μητροπολίτης Κοζάνης τόνισε πως οι πιστοί θα κοινωνήσουν από την ίδια λαβίδα. Υπάρχει κάτι νεότερο και εδώ; Με αυτόν τον τρόπο κοινωνούν τους πιστούς οι ιερείς τόσους μήνες. Και όχι μόνο τόσους μήνες αλλά τόσους αιώνες. Για ποιο λόγο τους πατήθηκε ο κάλος ξαφνικά τώρα;

Έχουν να παραθέσουν κάποιο επίσημο στοιχείο που να τους ανησυχεί; Παρατήρησαν καμιά εκτίναξη κρουσμάτων μέσα από εκκλησιάσματα και δεν το γνωρίζουμε;

Μήπως – έτσι όπως πηγαίνει η δουλειά – όποιος πιστεύει στον Θεό και τον διακηρύττει δημόσια θα διώκεται ποινικά και δημοσιογραφικά για… διασπορά ψευδών ειδήσεων;;;

Μήπως ο Μητροπολίτης που κατέθεσε την πίστη του πως η Θεία Κοινωνία είναι Σώμα και Αίμα Χριστού, θα κατηγορηθεί πως διαδίδει… fake news;

Μόνο αυτό δεν έχουμε δει και ακούσει ακόμα!

Αυτός είναι ο πραγματικός Σκοταδισμός! Το να λοιδορείται από τα συστημικά μέσα η δημόσια έκφραση της πίστης! Το να διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους οι α λα καρτ «δικαιωματιστές», με αυτούς που απλά ασκούν το ΔΙΚΑΙΩΜΑ της θρησκευτικής ελευθερίας!

Τα μέσα ενημέρωσης που… φωνάζουν τώρα για τον «προκλητικό» Μητροπολίτη, είναι τα ίδια που κουνούσαν «δημοκρατικά σημαιάκια» όταν μαζεύτηκαν 15.000 άτομα έξω από το Εφετείο, για να ακούσουν την απόφαση της δίκης της Χ.Α. Η περιβόητη «νίκη της Δημοκρατίας» ήταν το μόνο που τους απασχολούσε!

Εκείνο το συνωστισμένο πλήθος δεν ήταν προκλητικό σύμφωνα με τους «υπέρμαχους» της υγειονομίας, αλλά ένας Μητροπολίτης που είπε ό, τι ακριβώς λέει κάθε Κυριακή, χαρακτηρίστηκε επικίνδυνος!

Ας ξεκαβαλήσουν λοιπόν το καλάμι, όσοι συμπεριφέρονται με τέτοια υποκρισία. Η δουλειά τους είναι να μεταφέρουν ειδήσεις και να τις αφήνουν στην κρίση του αναγνώστη/τηλεθεατή. Όχι να διαμορφώνουν τεχνητό κλίμα για να περάσουν αυτά που θέλουν. Όχι να λασπολογούν επιλεκτικά, και μάλιστα χωρίς ούτε ένα σοβαρό επιχείρημα.

Φτάνει πια.


Ελευθέριος Ανδρώνης

sportime.gr  19/10/2020

Δεν υπάρχουν σχόλια: