13/1/20

Δεν άντεξαν να βλέπουν τις αφίσες του κινήματος "ΑΦΗΣΤΕ ΜΕ ΝΑ ΖΗΣΩ"

Μετρό: Κατεβαίνει με εντολή Καραμανλή η αφίσα για τις αμβλώσεις

Σήμερα το πρωί οι Αθηναίοι σε πολλούς σταθμούς του Μετρό αντίκρισαν αφίσες του Κινήματος "ΑΦΗΣΤΕ ΜΕ ΝΑ ΖΗΣΩ" με το μήνυμα της καμπάνιας να αναγράφεται στο κάτω μέρος της αφίσας: «Διάλεξε τη Ζωή. Κίνημα υπέρ της Ζωής».

Μετά το σάλο στα social media διαφόρων πολιτών που "ενοχλήθηκαν" και τις ανακοινώσεις των εκπροσώπων τύπου του ΚΙΝΑΛ και του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Μεταφορών κ. Αχ. Καραμανλής έδωσε εντολή να κατεβεί η αφίσα με την καμπάνια κατά των αμβλώσεων και κάλεσε παράλληλα τη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ να εξηγήσει το σκεπτικό με το οποίο επέτρεψε την ανάρτησή της... 

Δεν άντεξαν το μήνυμα της αφίσας ούτε μια μέρα...

Ενημερωθείτε για το κίνημα εδώ https://afistemenaziso.gr/


4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η Αλήθεια πονά

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ τους χαιρόμαστε!

Ανώνυμος είπε...

"Η καμπάνια που ξεκίνησε σήμερα εναντίον των αμβλώσεων για την οποία το αρμόδιο Υπουργείο και η Κυβέρνηση δεν είχαν την παραμικρή ενημέρωση, ανεξάρτητα από την προσωπική άποψη που δικαιούται ο καθένας να έχει, στρέφεται εναντίον ενός απολύτως κατοχυρωμένου και αναμφισβήτητου δικαιώματος των γυναικών" είπε το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών.

Το δικαίωμα αυτών των παιδιών να ζήσουν, ποιος το κατοχυρώνει; Ούτε νόμοι, ούτε ηθική, ούτε ευαισθησίες, ούτε μητρικό φίλτρο, τίποτα δεν υπάρχει; Πόση υποκρισία!

Κανείς δεν αμφισβητεί αυτά που λέει η καμπάνια γιατί είναι αλήθεια. Πόση αλήθεια όμως μπορούμε να αντέξουμε;

"Αφού δεν έχουν νέα ευχάριστα να πουν καλύτερα να μην μας πουν κανένα!!"

Υ.Γ. Περισσότερα δικαιώματα έχουν τα τετράποδα σήμερα, παρά τα αγέννητα παιδιά.

Ανώνυμος είπε...

Κάποιοι στην ΝΔ φοβούνται μήπως δεν τους χαρακτηρίσουν …αρκούντως προοδευτικούς!
Πέτρος Τρουπιώτης

14/01/2020, 06:58 43
Αρχίζω να αναρωτιέμαι μήπως ορισμένοι στην ΝΔ λαμβάνουν τις αποφάσεις τους (και γενικότερα κάνουν πολιτική) με βάση το ποιες μπορεί να είναι οι αντιδράσεις μιας πλευράς της αριστερά
Αναρωτιέμαι δηλαδή, αν η ΝΔ πάρα και την τελευταία νίκη της συνεχίζει να είναι φοβική απέναντι στην αριστερά γενικότερα και επιδιώκει να έχει συνεχώς κάποια επιβεβαίωση από αυτήν, σε σχέση με την… προοδευτικότητα της.

Δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς τόσο μια σειρά κινήσεων, ιδίως όσον αφορά πρόσωπα σε κρατικούς οργανισμούς , πρόσωπα που τοποθετήθηκαν ή έμειναν στις θέσεις τους, όσο και η τελευταία κίνηση του υπουργού Μεταφορών Κ Καραμανλή, να ζητήσει να κατέβουν αφίσες της ομοσπονδίας πολυτέκνων για το θέμα της άμβλωσης.

Να διευκρινίσω από την αρχή πως θεωρώ δικαίωμα αναφαίρετο κάθε γυναίκας να κάνει ότι θέλει με το σώμα της και να αποφασίζει αυτή αν και ποτέ θα φέρει στον κόσμο ένα παιδί και κάτω από ποιες συνθήκες ( ακόμα και αν αυτό έρχεται σε «σύγκρουση» με θρησκευτικές αρχές της πίστης μου και αυτό γιατί θεωρώ πως η ελευθέρια γνώμης και δράσης είναι υπέρτατο αγαθό κάτι που και η Χριστιανική θρησκεία πρεσβεύει).

Όμως δεν μπορώ να διανοηθώ, πως μια κυβέρνηση που διακηρύσσει με όλους τους τρόπους και σε όλους του τόνους ότι είναι φιλελεύθερη, οδηγείται σε «απαγόρευση» -και μάλιστα με υπουργική οδηγία- της κυκλοφορίας μιας άποψης. Μιας άποψης άσχετα με το αν εκφράζει πολύ η λίγο μέρος της κοινής γνώμης (κατά την άποψη μου εκφράζει αρκετά μεγάλο).

Μιας άποψης που εκφράσθηκε μάλιστα με σχετικά ήπιο τρόπο.

Τι έλεγε η συγκεκριμένη αφίσα. Αφού αναφερόταν σε ιατρικά δεδομένα που αφορούν το έμβρυο, προέτρεπε με τον τίτλο «διάλεξε την ζωή», τις γυναίκες (και όχι μόνον αυτές) να σκέφτονται και αυτή την επιλογή. Να μην «ρίξουν» το παιδί.

Δεν ανάγκαζε κανέναν, δεν ύβριζε κανέναν. Δεν χαρακτήριζε κάποιον. Απλώς εξέφραζε μια άλλη άποψη.

Δεν ξέρω λοιπόν ποια φιλελεύθερη λογική ανάγκασε τον αρμόδιο υπουργό Κ Καραμανλή, να βγάλει ανακοίνωση με την οποία ενημέρωνε ότι έδωσε εντολή στην κρατική εταιρεία των συγκοινωνιών (ΣΤΑ ΣΥ) να αφαιρέσει την αφίσα (για την οποία όπως φαίνεται η συγκεκριμένη οργάνωση έχει πληρώσει και διαφημιστικά τέλη στην ΣΤΑ ΣΥ…).

Οι δικαιολόγηση μάλιστα της κίνησης προκαλεί νέα ερωτηματικά μια και αναφέρει χαρακτηριστικά «Οι καμπάνιες που γίνονται στους δημόσιους χώρους δεν πρέπει να διχάζουν την κοινή γνώμη ούτε ασφαλώς να προσβάλουν γυναίκες που έχουν αναγκαστεί να κάνουν μια τέτοια δύσκολη επιλογή στη ζωή τους».

Πως για παράδειγμα πρόσβαλλε η αφίσα γυναίκες που αποφάσισαν (και δικαίωμα τους) να κάνουν έκπτωση. Δεν έθιξε καμμιά, δεν αναφέρθηκε υποτιμητικά ή υβριστικά σε καμμιά. Απλώς προπαγάνδιζε την άλλη επιλογή.

Όσο για το αν διχάζει μια καμπανιά, το θέμα γίνεται ακόμα χειρότερο.

Γιατί ποιος είναι αυτός που κρένει αν και τι διχάζει, ποιος είναι αυτός που απαγορεύει την μια ή την άλλη άποψη.

Αυτό κ Καραμανλή, εκτός από το ότι δείχνει ένα είδος «φόβου» μήπως και κανείς εκ των αποκαλουμένων στην Ελλάδα «προοδευτικών» , σας χαρακτηρίσει… μη προοδευτικό παράλληλα δεν έχει καμμιά, μα καμμιά σχέση, με τις αρχές και αξίες του φιλελευθερισμού (τον οποίο υποθέτω ότι υπηρετείται) αλλά αντίθετα θυμίζει εποχές Σοβιετικής-κρατικής αντίληψης , της μιας μόνον άποψης.

Δείτε λοιπόν τα πράγματα λίγο πιο «ανοιχτά» και κυρίως σταματήστε να είστε όμηροι του κάθε είδους “Bulling’ της αριστερά. Μιας αριστερά που και με την διακυβέρνηση της χωράς, έχασε ακόμα και αυτό το «επιχείρημα» που είχε πως «αν έρθουμε στην εξουσία θα τα κάνουμε όλα αλλιώς και καλυτέρα».

Μην δείχνεται ακόμα πως φοβάστε μήπως κάποιος αριστερός η εν γενει … προοδευτικός, δεν σας δώσει εχέγγυα προοδευτικότητας…

ΥΓ. Όσο για τον πρόεδρο της ΣΤΑ ΣΥ ο οποίος βγήκε να υπερακοντίσει κατά των υπηρεσιών του και προφανώς δείχνοντας ολίγον και την πολιτική ηγεσία αλλά και μηχανισμούς «μη προοδευτικούς» στην εταιρεία που προΐσταται, πολύ καλά σας ‘έκανε, μια και ακόμα , έξι μήνες μετρά, δεν έχετε προχωρήσει σε αλλαγή του…