9/5/18

Ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. ΠΑΥΛΟΣ στην Χριστιανική Εστία Πατρών


Μεγάλη ευλογία ήταν η επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ. κ. Παύλου στη Χριστιανική Εστία Πατρών και η ομιλία του στο πολυπλθές ακροατήριο με θέμα: «ΓΙΑ ΜΙΑ ΥΓΙΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ».

Τον Σεβασμιώτατο προσφώνησε ο καθηγητής κ. Άγγελος Αντωνέλλης λέγοντας ότι η ομιλία αυτή είχε αρχικά προγραμματιστεί να γίνει στα πλαίσια του φετινού Παιδαγωγικού Συνεδρίου αλλά αναβλήθηκε λόγω της διοργανώσεως του πανελλήνιου συλλαλητηρίου για τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

Ο Σεβασμιώτατος κ. κ. Παύλος, γνωρίζοντας, όσο λίγοι, τα προβλήματα της σύγχρονης οικογένειας και τα θέματα που σχετίζονται με τον Γάμο αλλά και την αγωγή των παιδιών μίλησε με γλυκύτητα και αμεσότητα για τα υγιή θεμέλια πάνω στα οποία πρέπει να στηριχθεί ο θεσμός της οικογένειας. 

Ανάμεσα στα άλλα ο Σεβασμιώτατος σημείωσε ότι οι γονείς έχουν χάσει το χαμόγελο τους, συμπαρασύροντας και τα παιδιά τους. "Σήμερα χάσαμε την αγάπη προς τον Θεό, χάνοντας μαζί και την ελπίδα. Δεν καλλιεργήσαμε την ψυχή μας. Απομακρυνθήκαμε απλά από τον Θεό επειδή πλανηθήκαμε και πιστέψαμε στη δύναμη μας.

Όπως είπε χαρακτηριστικά:

«Γίναμε εγωιστές και εγωιστές φτιάξαμε και τα παιδιά μας. Ο εγωιστής άνθρωπος είναι ανίκανος και ανάπηρος και να ερωτευτεί και να αγαπήσει.

Η σιωπή της κοινωνίας μας για όλα αυτά που βλέπουμε να υπάρχουν γύρω μας, είναι ενταγμένη σ’ αυτόν τον εγωισμό μας.

Ουσιαστικά, όλα αυτά που προωθούνται σήμερα στην Παιδεία και την Πολιτεία μας, τέτοιους ανάπηρους ανθρώπους φτιάχνουν, γιατί τέτοιους ανάπηρους ανθρώπους χρειάζεται το σύστημα για να λειτουργήσει.»

Την ομιλία τίμησαν με την παρουσία τους ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ και ο Επίσκοπος Κερνίτσης κ.κ. ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ.

Στο κλείσιμο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη κ. ΠΑΥΛΟ για την ευλογία της παρουσίας του ευχόμενος ο Θεός να τον κρατά υγιή και μακροημερεύοντα.

Μετά το πέρας της ομιλίας ο Σεβασμιώτατος συναντήθηκε με τους κατηχητές που διακονούν στα κατηχητικά σχολεία της Μητροπόλεως και τις χριστιανικές νεανικές ομάδες της ΧΕΠ και με τρόπο απολαυστικό ανέφερε τα στοιχεία που πρέπει να έχει ο κατηχητής σήμερα αφηγούμενος πολλά περιστατικά από τη διακονία του στο κατηχητικό έργο της Εκκλησίας που ξεκίνησε πριν πολλές δεκαετίες και συνεχίζεται μέχρι σήμερα.







Δεν υπάρχουν σχόλια: