13/9/17

Πάνω από 500 άνθρωποι αυτοκτονούν ετησίως τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα


Περισσότεροι από 500 άνθρωποι αυτοκτονούν ετησίως τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, αφήνοντας πίσω τουλάχιστον 2500 πενθούντες, καθως συμφωνα με διεθνείς έρευνες, για κάθε μία αυτοκτονία μένουν πίσω τουλάχιστον 5-10 άτομα που πενθούν, όχι μόνο βιώνοντας τις ψυχοκοινωνικές συνέπειες του στίγματος της αυτοκτονίας, αλλά ανήκοντας παράλληλα, σε ένα ποσοστό 10-15%, στην πληθυσμιακή ομάδα υψηλής επικινδυνότητας για αυτοκτονία.

Ο αριθμός των αυτοχειρων στην Ελλάδα την τελευταία πενταετία, εμφανίζεται σταθερά αυξανόμενος, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, όπως αυτά διατίθενται από την ΕΛΣΤΑΤ (έως και το έτος 2014), αλλά και σύμφωνα με την αποτύπωση των επικαίρων τάσεων που διεξάγει το Κέντρο Ημέρας για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας.

Το λεγόμενο ισχυρό φύλο αποδεικνύεται ωστόσο εξαιρετικά ευάλωτο και μετράει περισσότερα θύματα σε σχέση με το γυναικείο. Ενδεικτικά, το 2014 καταγράφηκαν 459 αυτοκτονίες ανδρών και 115 γυναικών, το 2013 οι αντίστοιχοι αριθμοί ηταν 425 άνδρες και 91 γυναίκες, το 2012 ο απολογισμός ηταν 373 άνδρες και 94 γυναίκες. 


Συνολικά, για το διάστημα από το 2000 έως το 2014 καταγράφηκαν 6.121 αυτοκτονίες.


Πολλοί άνθρωποι βρίσκονται στον σταυρό για πολλούς λόγους. Το κέρδος είναι να περιμένεις την Ανάσταση!!!


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιατί δημοσιεύετε τέτοια είδηση;
Εσείς πρέπει να δίνεται ελπίδα.
Δεν βοηθάει σε κάτι.
Η δημοσίευση θα έπρεπε να τελείωνε με κάτι αισιόδοξο ή πνευματικό, ειδικά τέτοια μέρα του Σταυρού, όπως η αυριανή.
Διορθώστε σας παρακαλώ.

Unknown είπε...

Το να είσαι αισιόδοξος δεν σημαίνει να είσαι ένας χαζοχαρούενος και να ζεις μέσα σε έναν πλαστό ονειρικό κόσμο. Νομίζω όλο το νόημα του κειμένου βρίσκεται στον επίλογο. Ξαναδιάβασε το και θα καταλάβεις.