22/9/16

Ανιστόρητες, συμπλεγματικές και προσβλητικές για την ίδια την κοινωνία μας απόψεις που μάλλον χωρίς συναίσθηση ατυχώς εκφέρονται...Το βιβλίο "Μνήμες και Μαρτυρίες από το 40 και την Κατοχή" απέστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στον Πρόεδρο της Βουλής γράφοντάς του και τα εξής:

«Εξοχώτατε κ. Πρόεδρε,


Σας αποστέλλω τον τόμο που εκδόθηκε από την Εκκλησία της Ελλάδος το 2001 με τίτλο Μνήμες και Μαρτυρίες από το 40 και την Κατοχή.

Ο τόμος περιέχει συγκλονιστικά ιστορικά στοιχεία για την Αντίσταση της Εκκλησίας μας την περίοδο της Κατοχής της πατρίδας μας και την προσφορά Αυτής προς το Εθνος και τον Λαό μας. Αφιερώνεται δε στην μνήμη των εθνομαρτύρων Κληρικών που έδωσαν το αίμα τους για την Ιερή Πίστη και τα ιδανικά των Ελλήνων και την Ελλάδα μας.

Μέσα στα χρόνια ο Λόγος της Αλήθειας υπερισχύει πάντα στη συλλογική μνήμη αλλά και στη χάραξη της πορείας του Έθνους μας έναντι των ανιστόρητων, συμπλεγματικών και προσβλητικών εν τέλει για την ίδια την κοινωνία μας απόψεων που μάλλον χωρίς συναίσθηση ατυχώς εκφέρονται.

Παρακαλώ ιδιαιτέρως Κύριε Πρόεδρε όπως ενημερώσετε το Σώμα, για την έκδοση αυτή η οποία αποτυπώνει με ακρίβεια όλα όσα τα Αξιότιμα Μέλη του Κοινοβουλίου μας είναι ωφέλιμο να γνωρίζουν».Υπενθυμίζουμε ότι ο υπουργός Παιδείας κ. Νίκος Φίλης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra διερωτήθηκε: «Πού ήταν η Εκκλησία στη Χούντα; Πού ήταν η Εκκλησία στην κατοχή; Δεν μπορούμε να προσκυνάμε και να λέμε ότι είναι εκ προοιμίου ιερά. Δεν είναι ιερά, ανθρώπινο είναι η Εκκλησία».

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν μπορούσε να διαβάζει τέτοια κείμενα δεν θα ήταν εκεί που είναι. Τι δεν καταλαβαίνετε;;;;

Ανώνυμος είπε...

“Όποιος καταφέρεται εναντίον της Εκκλησίας για δήθεν αδράνειά της στη διάρκεια της Κατοχής βλασφημεί!”.

Μανώλης Γλέζος

Ανώνυμος είπε...


"Ήθελα πολύ να έρθει σήμερα εδώ για να του δοθεί η ευκαιρία να ανασκευάσει αυτό που έκανε στον τηλεοπτικό σταθμό KONTRA κατά της Εκκλησίας της Ελλάδος. Είναι ντροπή –σας το λέω ειλικρινά, κύριε Υπουργέ- ο Έλληνας Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, που υπάρχει εκεί για να διατηρεί και τις καλές σχέσεις με την Εκκλησία, να μην χάνει ευκαιρία να πετάει σε κάθε αφορμή το σύμπλεγμα κατωτερότητας που έχει εναντίον της ελλαδικής Εκκλησίας. Είναι προκλητικός ο κ. Φίλης και θα έπρεπε να είναι εδώ να ανασκευάσει και να διορθώσει το λάθος που έκανε".

Άδωνις Γεωργιάδης

Ανώνυμος είπε...

ΜΑταιοπονείτε. ο άνθρωπος έχει αποστολή να εκτελέσει...