15/4/15

Πασχαλιάτικη επίσκεψη στο Νοσοκομείο του Ρίου


Χριστός ανέστη! Ο αναστάσιμος παιάνας αντήχησε σε όλους τους ορόφους και τις πτέρυγες του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου “Παναγία η Βοήθεια” την Κυριακή του Πάσχα (12-04-2015), όταν φοιτήτριες-μέλη της ΧΦΔ -σε συνεργασία με μέλη των Φιλικών Κύκλων και της “Πρόνοιας”- αφιερώσαμε χρόνο και κόπο για τους πονεμένους αδελφούς μας.

Η καθιερωμένη επίσκεψη στους ασθενείς συνανθρώπους μας κάθε μεγάλη εορτή της Ορθοδοξίας μας, πολύ μάς συγκινεί, αλλά και μάς διδάσκει. Όπως κάθε φορά, έτσι και φέτος, οι συνοδοί των ασθενών έβγαιναν στους διαδρόμους να ακούσουν τους “παράξενους” επισκέπτες και να ανασηκώσουν τους ασθενείς τους για να ασπασθούν την εικόνα της Αναστάσεως του Κυρίου μας, την οποία κρατούσε στα χέρια του ο σεβαστός π. Χαρίτων Αθανασόπουλος-υπεύθυνος ιερέας του Νοσοκομείου.

Μάς δόθηκε η ευκαιρία να ανταλλάξουμε αναστάσιμες ευχές με τους ασθενείς και τους συνοδούς τους, να ψάλλουμε επίκαιρους ύμνους και τραγούδια και να τους προσφέρουμε το παραδοσιακό αυγοκούλουρο, πνευματικά βιβλία και περιοδικά, με την ευχή να καταστούν ένα μικρό στήριγμα σε αυτές τις δύσκολες ώρες του πόνου.

Εκτιμήσαμε για άλλη μια φορά την υγεία ως δώρο του Θεού και προσευχηθήκαμε να χαρίζει ο Κύριος σε όλο τον κόσμο και την σωματική, αλλά και την πνευματική υγεία και να στηρίζει όλους όσους εργάζονται και διακονούν σε τέτοιους χώρους!














Δεν υπάρχουν σχόλια: