20/4/15

Φιλοξενία της Χ.Φ.Δ. Πατρών απ΄ τον Μητροπ. Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιο


Την Παρασκευή της Διακαινησίμου (Ζωοδόχου Πηγής) τα μέλη της Χριστιανικής Φοιτητικής Δράσης Πατρών, που πραγματοποίησαν εκδρομή στην Κρήτη, παρακολούθησαν την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία την οποία ετέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης καί Αυλοποτάμου, υπέρτιμος και έξαρχος Άνω Κρήτης και Πελάγους Κρητικού κ.κ. Ευγένιος στον Ιερό Ναό των Τεσσάρων Νεομαρτύρων Αγγελή, Μανουήλ, Γεωργίου και Νικολάου της πόλεως του Ρεθύμνου. 

Με ευλογία του Σεβασμιωτάτου εξετέθη εις προσκύνηση η περίτεχνη λειψανοθήκη, που βρίσκεται στο Ιερό Βήμα του ναού, όπου φυλάσσονται οι τίμιες Κάρες των τριών από τους τέσσερις Νεομάρτυρες. Ο Σεβασμιώτατος υποδέχθηκε με θερμά λόγια τους νέους.
 

Μετά την θεία λειτουργία ο Σεβασμιώτατος παρέθεσε πρωινό, και μετά φιλοξένησε τους φοιτητές στην αίθουσα του Θρόνου της Μητροπόλεως, και εν συνεχεία έγινε προβολή με την εκκλησιαστική ιστορία της Ιεράς Μητροπόλεως. 

Το μεσημέρι πρόσφερε πλουσιότατο γεύμα, δείγμα της κρητικής αρχοντικής φιλοξενίας, ενώ μετά ο ίδιος συνόδευσε τους εκδρομείς στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Αρκαδίου. 

Την Μονή Αρκαδίου που είναι παγκοσμίως γνωστή ως μνημείο τής Πίστεως και των εθνικοαπελευθερωτικών αγώνων του Κρητικού λαού, αλλά και ως παγκόσμιο σύμβολο Ελευθερίας και μαρτυρία αντίστασης σε όποιας μορφής επιβουλή.
 

Αργά το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος -αφού μας κράτησε συντροφιά όλη την ημέρα- μας αποχαιρέτησε, λέγοντας ότι η Ιερά Μητρόπολή θα είναι πάντα ανοικτή και φιλόξενη για όλους μας.

 Πηγή: Αναστάσιος



















Δεν υπάρχουν σχόλια: