28/3/15

Η φετεινή θεατρική παράσταση στον Πύργο της Ηλείας


Στην φιλόξενη και κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του "Μεγάλου Βασιλείου" στον Πύργο της Ηλείας, παρουσιάστηκε την Κυριακή 22 Μαρτίου, από τους φοιτητές της Χριστ. Εστίας Πατρών, η επίκαιρη θεατρική παράσταση: "Παπαφλέσσας, ο μπουρλοτιέρης των ψυχών". Την παράσταση προλόγισε ο θεολόγος κ. Δημήτριος Κεχαγιάς.

Οι φοιτητές με υποκριτική δεινότητα μάς παρουσίασαν ζωντανά τη μορφή του Παπαφλέσσα. Την ευστροφία του απολαύσαμε κατά τη σκηνή του κατεπείγοντος αγιασμού μπροστά στον αγριεμένο Τούρκο βοεβόδα, ενώ οι συγκλονιστικές στιγμές της ορκωμοσίας του ως μέλους της Φιλικής Εταιρείας, της εξομολόγησής του και του ασπασμού του Ιμπραήμ στη σορό του, κυριολεκτικά μας καθήλωσαν.

Την όλη παράσταση πλαισίωνε η χορωδία υπό την διεύθυνση της κας Χρυσούλας Καραλή, ενώ στο κλείσιμο ο σεπτός Ποιμενάρχης μας Μητροπολίτης Ηλείας και Ωλένης κ.κ. ΓΕΡΜΑΝΟΣ αναφέρθηκε στους εθνικούς και και στους πνευματικούς αγώνες.

Με τη λήξη της εκδήλωσης φύγαμε ενθουσιασμένοι και ευχηθήκαμε, η επόμενη πατριωτική παράσταση των φοιτητών της Χριστ. Εστίας Πατρών να πραγματοποιηθεί κάτω από ευνοϊκότερες συνθήκες για την Ελλάδα μας.

Κ. Κωλέττης















Δεν υπάρχουν σχόλια: