7/5/12

Γίνεται να υπάρχουν κανόνες δίχως κάποιος να τους έχει θέσει; (3)

 
Α Ν ...

Εάν δεν υπήρχε η ατμόσφαιρα η θερμοκρασία θα έπεφτε την νύχτα κάτω από το μηδέν. Οι περισσότεροι ζωντανοί οργανισμοί θα πάγωναν και θα πέθαιναν, και η Γη θα καταντούσε ένα απέραντο νεκροταφείο, όπως η Σελήνη. Εκεί, η θερμοκρασία το πρωϊ φθάνει τους +135º , και το βράδυ πέφτει στους -150º κάτω από τό μηδέν.


Η ατμόσφαιρα λοιπόν, σαν ένα μεγάλο θερμοκήπιο, συγκρατεί την θερμότητα και δεν την αφήνει να φύγει στο διάστημα. Παράδειγμα, οι μεγάλες παγωνιές που συναντάμε τον χειμώνα, όταν δεν υπάρχουν σύννεφα...


Εάν δεν είχαμε το χιόνι, δεν θα υπήρχε τροφοδοσία των μεγάλων υπόγειων πηγών νερού που δημιουργούν ποταμούς, με αποτέλεσμα τεράστιες εκτάσεις γης να πληγούν από ξηρασία. Μεγάλες πολιτείες θα εγκαταλείπονταν, η φυτική παραγωγή και η διατροφή των ζώων θα έπεφτε στο μηδέν, η ίδια η ανθρώπινη ζωή χωρίς νερό θα κινδύνευε...


Υπάρχει όμως και η καλλιτεχνία της Δημιουργίας στο χιόνι!


Αν κυττάξουμε σε μικροσκόπιο νιφάδες χιονιού θα δούμε ότι δεν είναι ένας άμορφος όγκος όπως εξωτερικά φαίνεται. Κάθε νιφάδα αποτελείται από υπερβολικά μικρούς κόκκους χιονιού τα οποία πάντοτε, έχουν σχήμα αστέρων!


Είναι κανονικά εξάγωνα, παγωμένα αστέρια, με απόλυτο γεωμετρικό σχήμα, που ποτέ δεν είναι όμοια μεταξύ τους, και έχουν πάντοτε, ανάμεσα στις ίνες τους, γωνίες 60º και 120º μοιρών ακριβώς!


Τυχαία όλα αυτά;

 
Πηγή: RAMNOUSIA

Δεν υπάρχουν σχόλια: