10/7/11

Παιδιά - Θύματα...


Σε ανταπόκριση από το Παρίσι διαβά­σαμε: «Τουλάχιστον 28.000.000 παι­διά στον κόσμο στερούνται εκπαιδεύσε­ως λόγω των ένοπλων συγκρούσεων, καταγγέλλει η Unesco σε έκθεσή της με τίτλο "Η Λανθάνουσα Κρίση: ένο­πλες συγκρούσεις και εκπαίδευση", που δημοσιεύτηκε τον περασμένο Μάρτιο. «Ένα από τα κύρια προβλή­ματα είναι ότι οι πλευρές που εμπλέκον­ται στις συγκρούσεις βάζουν στον στό­χο τους παιδιά και σχολεία", σημείωσε ο συντάκτης της εκθέσεως Κέβιν Ουάτκινς. Ενδεικτικά αναφέρεται πως το 2009 κατεγράφησαν 613 επιθέσεις σε σχολεία στο Αφγανιστάν έναντι 347 το 2008». Στη συνέχεια τονίζεται ότι τα εγκλήματα κατά των ηθών «χρησιμοποιή­θηκαν ευρέως ως τακτικές πολέμου» στις εμπόλεμες χώρες «και ο φόβος αυτός α­ποτελεί ένα παράγοντα που εμποδίζει τα παιδιά να πηγαίνουν στο σχολείο και ιδι­αίτερα τα κορίτσια» («Εστία» 2-3-2011).

Είναι γνωστό ότι οι αλλεπάλληλες πο­λεμικές συρράξεις σε διάφορα σημεία του πλανήτη μας δημιουργούνται από τους ισχυρούς της Γης για την εξασφάλιση των ποικίλων στρατηγικών συμφερόντων τους. Όμως η απροκάλυπτη παραβίαση του «δικαίου του πολέμου» και η αναί­σχυντη βαρβαρότητα εις βάρος της παι­δικής ηλικίας δημιουργεί αυθόρμητη αγα­νάκτηση στην ψυχή κάθε συνετού ανθρώπου. 


Έτσι η φωνή του προφήτου Δαβίδ γίνεται και πάλι επίκαιρη: «Πάντες έξέκλιναν, άμα ηχρειώθησαν... οξείς οι πό­δες αυτών έκχεαι αίμα... ούκ έστι φόβος Θεού απέναντι των οφθαλμών αυτών» (Ψαλ. ιγ' 3). Δηλαδή: Όλοι ξέφυγαν από τον ίσιο δρόμο και κατάντησαν σε εξαχρείωση και διαφθορά... Τα πόδια τους τρέ­χουν ακούραστα για να χύσουν αίμα... Δεν υπάρχει φόβος Θεού στα μάτια της ψυχής τους! Είναι ολοφάνερο λοιπόν ότι, παρ' όλες τις μεγαλόστομες και πομπώ­δεις διακηρύξεις των ηγετών μεγάλων και ισχυρών κρατών, η σύγχρονη κοινω­νία βαδίζει χωρίς φρένο στον δρόμο της ανηθικότητος, της αδικίας, της αποστα­σίας. Οι πιστοί χριστιανοί όμως δεν μέ­νουν άπρακτοι, παρακολουθώντας μοι­ρολατρικά τις εξελίξεις. Υψώνουν ικετευ­τικά τα βλέμματά τους στον παντοδύναμο Θεό και ζητούν με θέρμη το θείο έλεος για όλους τους αδικούμενους και ιδιαίτερα για τα ανυποψίαστα παιδιά!

15/07/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: