1/7/10

Η Προεδρία του Κογκό προσφεύγει στο Θεό


Η Κυβέρνηση της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κογκό, στην προσπάθειά της για την αντιμετώπιση των μεγάλων εθνικών και οικονομικών προβλημάτων της χώρας, απηύθυνε έκκληση δια της πρώτης Κυρίας, της συζύγου του Προέδρου της χώρας, όπου καλεί τον λαό σε νηστεία, μετάνοια και εξομολόγηση των αμαρτιών ενώπιον του Θεού.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η έκκληση γίνεται από την Προεδρία της χώρας και όχι από τους θρησκευτικούς ηγέτες. Η έκκληση γίνεται στα πλαίσια εκδηλώσεων για τα πενήντα χρόνια της Ανεξαρτησίας της χώρας.

Ζητείται, μεταξύ άλλων, από τον λαό του Κογκό τριήμερη νηστεία από 26-29 Ιουνίου. Στα πλαίσια αυτής, παρευρέθη  στη θεία λειτουργία στον Άγιο Νικόλαο της Ελληνικής Κοινότητος ο υπουργός Προϋπολογισμού ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Στην Επιτροπή Συντονισμού των θρησκευτικών εκδηλώσεων τοποθετήθηκε, από την Προεδρία, ως Πρόεδρος ο Εκπρόσωπος της Ορθοδόξου Εκκλησίας, Αντιπρύτανης του Ορθοδόξου Πανεπιστημίου του Κογκό "Άγιος Αθανάσιος ο Αθωνίτης" κ. Θεόδωρος Fumunzanza, ο οποίος είναι παραλλήλως και Κοσμήτωρ του Παιδαγωγικού Πανεπιστημίου της χώρας στην Κισάνσα και έχει σπουδάσει στην Θεσσαλονίκη.

 
ΠΗΓΗ: http://www.romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: