23/7/23

Στο Αθαμάνιο και φέτος (2023)


Η κατασκήνωση του Αθαμανίου Άρτας μέσα στα έλατα των Τζουμέρκων (σε 1.100 μ. υψόμετρο) μας υποδέχτηκε και φέτος για πέντε ημέρες (από το μεσημέρι της Παρασκευής 7 Ιουλίου έως το πρωί της Τρίτης 11 Ιουλίου).

Έστω κι αν έχουν περάσει λίγες μέρες από τότε που "κατεβήκαμε" από το Αθαμάνιο, έστω και αν η καθημερινότητα μάς φορτώνει με χίλιες έγνοιες... η σκέψη μας γυρίζει πάλι πίσω και αναπολεί όσα ωραία ζήσαμε εκεί "μιά ψυχή συναθλούντες".

Φέτος στην κατασκήνωση συναντηθήκαμε 116 άνθρωποι (πέρσι 91, πρόπερσι 86) από 18 διαφορετικές πόλεις (1 από το Βερολίνο). Πραγματικά ήταν 2 μεγάλα ρεκόρ! Μάλιστα 19 ήρθαν για πρώτη φορά και 12 ύστερα από πολλά χρόνια! Οι περισσότεροι ήμασταν και παλαιοί κατασκηνωτές!!!

Οι ευκαιρίες πολλές. Συνάντηση με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Άρτης κ.κ. Καλλίνικο, ο οποίος επισκέφτηκε την κατασκήνωση και παρακάθισε στο δείπνο μας, καθημερινή κοινή προσευχή και αγιογραφική μελέτη, εσπερινός και Θεία Λειτουργία στο όμορφο εκκλησάκι της Αγίας Μακρίνας (στο οποίο τελέστηκε μνημόσυνο για 11 αδελφούς και αδελφές που είναι στη θριαμβεύουσα εκκλησία), εισηγήσεις από τον π. Αστέριο Χατζηνικολάου και τον π. Απόστολο Τσολάκη και συζητήσεις πάνω σε θέματα πνευματικής ζωής. 

Επίσης, παιχνίδι για τους πιο τολμηρούς, και εκδρομές στα χωριά Αθαμάνιο και Τετράκωμο (όπου προσκυνήσαμε στο εικονοστάσι που θυμίζει τον τόπο όπου μίλησε στους κατοίκους ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός), στον καταρράκτη των Θεοδώριανων και στην περιοχή ρέμα του MAΡΚΣ. Την τελευταία ημέρα επισκεφτήκαμε την Ιερά Μονή Παναγίας Προυσιώτισσας στο Καρπενήσι όπου προσκυνήσαμε τη θαυματουργό εικόνα της Παναγίας με τα πολλά αφιερώματα του ήρωα του 1821 Γεωργίου Καραϊσκάκη με μία ενδιάμεση στάση στη λίμνη Τριχωνίδα. 

Τέλος, παρακολουθήσαμε και δύο πολύ ενδιαφέρουσες βραδινές προβολές – ομιλίες: 

α. "η γένεση του σύμπαντος" από τον ομότιμο καθηγητή Αστροφυσικής του Ε.Κ.Π.Α. κ. Κανάρη Τσίγκανο και 

β. "από τον τροχό στην τεχνητή νοημοσύνη" από τον κ. Βασίλειο Πετρουλέα, φυσικό, τ. Δ/ντή Ερευνών Ε.ΚΕ.Φ.Ε ‘’Δημόκριτος’’.

Εκείνο όμως που ανέπαυσε όλους περισσότερο ήταν η γνωριμία και επικοινωνία με άλλους "εν Χριστώ" αδελφούς από διαφορετικά μέρη της πατρίδας μας. Το Αθαμάνιο και φέτος μας ένωσε!

Δεν πρέπει να λησμονήσουμε να ευχαριστήσουμε και τις 4 κυρίες στην κουζίνα, οι οποίες ανιδιοτελώς εργάστηκαν για τα πεντανόστιμα εδέσματα που μας ετοίμασαν.

Δόξα τω Θεώ, πάντων ένεκεν! 

Και του χρόνου!










Ευχαριστίες στον Γ. Δασ. για τις φωτο

Δεν υπάρχουν σχόλια: