27/1/22

Στην Ουράνια πατρίδα ο Αναστάσιος Ι. Βλάχος

 



Έφυγε σήμερα το πρωί για την ουράνια πατρίδα, εκεί όπου δεν υπάρχει πόνος ούτε λύπη ούτε στεναγμός, ο σεβαστός μας Αναστάσιος Βλάχος, αξιωματικός ε.α.

Ένας άνθρωπος του Θεού που έζησε όλα τα χρόνια της επίγειας ζωής του με συνέπεια και βαθιά πίστη. Εργάστηκε ανιδιοτελώς για πολλές δεκαετίες ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Χριστιανικής Εστίας Πατρών και ως ένας από τους άμεσους συνεργάτες του αειμνήστου π. Γαβριήλ Αθανασιάδη στα έργα της ιεραποστολής και φιλανθρωπίας. 

Του άρεσε να δουλεύει περισσότερο και να μιλά λιγότερο. Η κατασκήνωση του Αλισσού, η Μ.Φ.Η. "Η ΑΓΙΑ ΣΚΕΠΗ", η κατασκήνωση ΑΓΚΥΡΑ μαρτυρούν τις ατέλειωτες ώρες προσωπικής του εργασίας - προσφοράς στον αμπελώνα του Κυρίου. Διέθεσε όλες τις γνώσεις και ικανότητές του μη φειδόμενος χρόνου, κόπου και χρημάτων για την ανάπτυξη του χριστιανικού έργου στο οποίο πίστευε και με θυσιαστική αγάπη διηκόνησε μέχρι τέλους.

Στην κατασκήνωσή μας προσέφερε για πολλά χρόνια ως υπεύθυνος για την καθημερινή τροφοδοσία της. Δεν θυμόμαστε να παραπονέθηκε ποτέ για κάτι. Ενδιαφερόταν πάντα για τη ζωή των παιδιών στην κατασκήνωση και συγκινούνταν παρακολουθώντας την έπαρση ή την υποστολή της σημαίας. Ήταν άλλωστε σε όλους μας γνωστή η φιλοπατρία του έχοντας υπηρετήσει και ως αξιωματικός στον ελληνικό στρατό.

Συλλυπούμαστε την ευλογημένη του οικογένεια, την σύζυγό του κα Γιωργία και τα προσφιλή μας παιδιά του και τις οικογένειές τους, και ευχόμαστε ο ελεήμων Κύριος να τον κατατάξει μετά των δικαίων και να του ανταποδώσει στον Ουρανό όσα προσέφερε σε όλους μας εδώ στην γη.

Ας είναι αιωνία η μνήμη του!

ΓΕΧΑ ΠΑΤΡΩΝ 

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022 στις 12 το μεσημέρι στον Ι. Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Παραλίας Πατρών. 


4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Θεός να αναπαύσει τον καλό μας άνθρωπο Αναστάσιο Βλάχο τον οποίο θα θυμάμαι πάντα αγέρωχο, με ψηλά το κεφάλι, σοβαρό και μετρημένο αλλά πάντα ευγενέστατο, με μυστηριακή ζωή και αγάπη για όλους!

Στο δε υιό του και φίλο μας Γιάννη, να ζει ο ίδιος και η οικογένειά του και να θυμάται πάντα με αγάπη τον καλό του πατέρα!

Αν. Παν.

Ανώνυμος είπε...

Ήταν αυστηρός αλλά γλυκός, λιγομίλητος αλλά ουσιαστικός, άνθρωπος των έργων και της πίστης. Έτσι θα τον θυμόμαστε. Αιωνία η μνήμη του

Ανώνυμος είπε...

Αιωνια η μνημη του!
Ο Θεος τον ανεπαυσε και τον δεχθηκε στην αγκαλια Του με γεματα τα χερια απο εργα προσφορας!
Χρονια συνεργατης του αειμνηστου γεροντα π.Γαβριηλ.
"Παλια φρουρα" του χριστιανικου εργου της Εστιας που αξιζει να μιμηθουμε στην υπακοη και στην προσφορα.

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστούμε τόσο για την ανάρτηση όσο και για τα σχόλια. Όντως ο πατέρας μας εργάστηκε με θυσιαστική αγάπη για το χριστιανικό έργο. Χαιρόταν και θα χαίρεται σίγουρα που υπάρχουν άνθρωποι που εργάζονται εθελοντικά και συνεχίζουν τα έργα των παλαιοτέρων.
Γ.Β.