9/12/18

Ο Μητροπολίτης Κανάνγκας κ. ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ λειτούργησε στον Ι. Ν. Αγ. Νικολάου Πατρών


Στον κατάμεστο από πιστούς Ιερό Ναό του Αγ. Νικολάου Πατρών, όπου υπηρέτησε επί δεκαετία ως προϊστάμενος τέλεσε την πρώτη Θ. Λειτουργία ως αρχιερέας στην Πάτρα ο Μητροπολίτης της νεοσύστατης Ιεραποστολικής Μητροπόλεως Κανάνγκας κ. Θεοδόσιος (Τσιτσιβός), ο οποίος έγινε δεκτός με εκδηλώσεις τιμής και ειλικρινούς αγάπης από το χριστεπώνυμο πλήρωμα της ενορίας.

Πλαισιωμένος από τους πρώην συνεφημερίους του π. Σπυρίδωνα Σταθούλια και π. Αναστάσιο Γκοτσόπουλο, τους Αρχιμανδρίτες, π. Αρτέμιο Αργυρόπουλο, Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως Πατρών, π. Γερβάσιο Παρακεντέ και τον π. Ιερόθεο Ανδρουτσόπουλο και τους διακόνους π. Σεραφείμ και π. Ιωάννη ο Μητροπολίτης Κανάνγκας κ. Θεοδόσιος τέλεσε τη Θ. Λειτουργία μέσα σε πανηγυρικό κλίμα.

Προς το τέλος της λατρευτικής σύναξης ο Πρωτοσύγκελος της Ι. Μητροπόλεως Πατρών π. Αρτέμιος Αργυρόπουλος ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ τον προσφώνησε με θερμά λόγια εν Κυρίω αγάπης ευχόμενος καλή δύναμη στα νέα καθήκοντα που η Εκκλησία του ανέθεσε.

Λόγο θερμό και συγκινητικό απηύθυνε και ο προϊστάμενος του ναού π. Αναστάσιος Γκοτσόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στο έργο του π. Θεοδοσίου στην ενορία του Αγ. Νικολάου δηλώνοντας ότι η ενορία θα συμπαρασταθεί στο μέτρο του δυνατού στο ιεραποστολικό έργο του ευαγγελισμού των ψυχών στην νεοσύστατη Μητρόπολη της Αφρικής. 


Ο Μητροπολίτης Κανάνγκας κ. Θεοδόσιος στην προσλαλιά του ευχαρίστησε από καρδιάς τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρο Β΄ για την εμπιστοσύνη που τον περιέβαλε από την πρώτη στιγμή και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο που με την αγάπη του και το ανύστακτο πατρικό του ενδιαφέρον όχι μόνο ενθάρρυνε την κλήση του αλλά και τον οδήγησε ο ίδιος στο Πατριαρχείο της Αλεξανδρείας. Μίλησε επίσης για τις ευλογίες αλλά και δυσκολίες της νέας αποστολής του και ευχαρίστησε τους συνεφημερίους του αλλά και όλους τους ευλογημένους ενορίτες λέγοντας ότι θα τους μνημονεύει πάντα στην προσκομιδή και θα τους έχει στην προσευχή του.













1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Άξιος!!!!