29/7/18

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος στις Κατασκηνώσεις της ΓΕΧΑ Πατρών, στην Παναγοπούλα.


Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν οι φοιτήτριες της Χριστιανικής Εστίας στην κατασκήνωση του Τμήματος Πατρών της Πανελληνίου Ενώσεως Γονέων «Η Χριστιανική Αγωγή» (Γ.Ε.Χ.Α.) "ΑΓΚΥΡΑ" Παναγοπούλας Πατρών την Τρίτη 24.7.2018 το απόγευμα, στον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ.κ. Χρυσόστομο, ο οποίος παρά το βεβαρυμμένο πρόγραμμά του η αγάπη Του βρήκε χρόνο να επισκεφθεί την κατασκήνωση να ευλογήσει τις 45 κατασκηνώτριες και να απευθύνει λόγους πνευματικούς και καρδιακούς.Η αρχηγός της κατασκηνώσεως κ. Ελένη Φουρλάνη ενημέρωσε τον Σεβασμιώτατο για το φετινό συνθημα που είναι «Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΣΤΗ ΓΗ» εμπνευσμένο από τον στίχο του 5ου Ψαλμού «Εισελεύσομαι εις τον οίκον Σου».

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε πατρικά με λόγια από καρδιάς, συγχαίροντας τις νέες για τον αγωνα τον πνευματικό που κάνουν. Παρότρυνε τις νέες να κρατήσουν ακέραιη και ανόθευτη την πίστη στο Θεό αλλά και την αγάπη στην Πατρίδα και τις παραδόσεις του γένους μας. – «Νά γίνεται με τον αγώνα σας τό στήριγμα μιας κοινωνίας πού χάνει το όραμα και την ταυτότητά της.

Στη συνέχεια με αφορμή το σύνθημα της κατασκήνωσης μίλησε για το μυστήριο της εκκλησίας για την «σύνοδο ουρανού και γης» κατα τον ι. Χρυσόστομο που συντελείται στη Θ. Λειτουργία. Δεν παρέλειψε ο Σεβασμιώτατος να διηγηθεί τις εμπειρίες Του από το τελευταίο ταξἰδι- προσκύνημα στην Β. Ρωσία στην Ι. Μονή Βαλαάμ ἐνα τεράστιο συγκρότημα πού πριν 1.000 χρονια ἐχτισαν δυο Έλληνες μοναχοί (Σέργιος & Γερμανός) προς τιμή του Σωτήρος Χριστού που καταστράφηκε το 1917. Το 1983 4-5 άνθρωποι εχτισαν πάλι το μοναστήρι και τώρα ειναι πόλος έλξεως πνευματικός πού άρχοντες καί λαός με ευλάβεια προσέρχονται στη Θ. Λειτουργία.

Οι φοιτήτριες της Χ.Φ.Δ. έψαλλαν και τραγούδησαν δείχνοντας τη χαρά και τον ενθουσιασμό τους από την ευλογία της επίσκεψης του Ποιμενάρχη τους. Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας, τέλος, δεν παρέλειψε να συγχαρεί τους υπευθύνους της κατασκηνώσεως, τα στελέχη, τις κυρίες της κουζίνας, όλους όσους δουλεύουν εθελοντικά στον αμπελώνα του Κυρίου διακονώντας την νεότητα.





Δεν υπάρχουν σχόλια: