26/12/17

Το Χριστουγεννιάτικο γεύμα στην Μ.Φ.Η. "Η Αγία Σκέπη"


Το εορταστικό χριστουγεννιάτικο μεσημβρινό τραπέζι στην Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Η Αγία Σκέπη», της Χριστιανικής Εστίας Πατρών, ευλόγησε και τίμησε με την παρουσία του ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών Αρχιμανδρίτης π. Σωτήριος Τσάφος.

Οι τρόφιμοι έψαλλαν ύμνους και τραγούδησαν κάλαντα εκφράζοντας την χαρά τους για την παρουσία του σεβαστού μας π. Σωτηρίου, ο οποίος στην αρχή ευχήθηκε, τονίζοντας για την σημασία της κοσμοχαρμόσυνης εορτής της Γεννήσεως του Χριστού ως «Μητρόπολης των εορτών» όπως την κατονομάζει ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος.

Στο τέλος του γεύματος έδωσε έμφαση στην Γέννηση του Κυρίου μας, ότι «Ήλθε σαρκωθείς, (και) εν φάτνη των αλόγων ανακλίνεται» και μετέφερε περιστατικά από την εικοσιπεντάχρονη διακονία του στην Εκκλησία της Αλβανίας τις ημέρες των Χριστουγέννων.

Ο Διευθυντής του Ιδρύματος κ. Αναστάσιος Κωστόπουλος ευχαρίστησε για την πνευματική και λειτουργική προσφορά του π. Σωτηρίου στην «Αγία Σκέπη» και του εξέφρασε την επιθυμία των τροφίμων για την συχνότερη παρουσία του.















Πηγή: Anastasiosk

Δεν υπάρχουν σχόλια: