9/5/17

Αποχαιρετισμός των αποφοίτων

Ξεχωριστό μέρος της γιορτής είναι κάθε χρόνο ο αποχαιρετισμός των αποφοίτων της Γ' Λυκείου. Φεύγουν από κοντά μας με ενθύμιο μία ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ, το σήμα των Χ.Α. και τις ευχές όλων μας για καλή επιτυχία στις πανελλήνιες εξετάσεις και στη ζωή τους! 

Φέτος τον χαιρετισμό ανέλαβε ο κ. Ηλ. Ραυτογιάννης.






Άλλη μία κατηχητική χρονιά έφτασε, παιδιά, στο τέλος της.

Κλείνει ένας κύκλος για να αρχίσει ένας άλλος. Και όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος υπάρχουν ανάμεσά μας κάποια παιδιά που για αυτά κλείνει ο κύκλος της παρουσίας τους στις τάξεις των Χαρούμενων Αγωνιστών. Το ίδιο συνέβη και πριν μερικά χρόνια όταν άφηναν τις τάξεις των Χελιδονιών για να περάσουν στις τάξεις των Χαρούμενων Αγωνιστών. Το ίδιο θα συμβεί και τώρα, αφού όπως είπα, με το τέλος ενός κύκλου αρχίζει ο επόμενος. Έτσι λοιπόν και φέτος θα φύγουν από τις τάξεις των Χαρούμενων Αγωνιστών τα παιδιά που τελειώνουν στο σχολείο την Γ’ Λυκείου και που από την νέα κατηχητική χρονιά θα βρίσκονται στις τάξεις της Χριστιανικής Φοιτητικής Δράσης. 

Μπορεί να υπάρχει μία μελαγχολία για αυτήν την εξέλιξη, ίσως και μία θλίψη, αλλά αυτό που πιστεύω πως πρέπει να κυριαρχεί είναι το αίσθημα της υπερηφάνειας, της ικανοποίησης γιατί αφήνοντας κάθε φορά έναν χώρο και πηγαίνοντας στον επόμενο σημαίνει ότι κανείς προχωράει, ωριμάζει σωματικά και πνευματικά, προοδεύει. Δεν έχει τόση σημασία αν κάποιος καταφέρει να περάσει στις πανελλαδικές εξετάσεις ή όχι, αν και πιστεύω ότι όλοι είναι ικανοί για αυτό, σημασία έχει ότι υπάρχει στην Πάτρα μία πόρτα που γράφει Χριστιανική Εστία Πατρών που είναι έτοιμη για να δεχτεί το άγγιγμα καθενός από εσάς για να την ανοίξετε και να μπείτε μέσα και ως άλλες μέλισσες να τρυγήσετε τα οφέλη της πνευματικής αυτής κυψέλης και μετά την αποφοίτησή σας από τα σχολεία, πράγμα που ολόκαρδα ευχόμαστε όλοι οι ομαδάρχες σας με πρώτο τον κ. Κεχαγιά, ώστε αν δώσει ο Θεός να υπάρξουν από ανάμεσά σας και τα στελέχη εκείνα που θα μπορέσουμε όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου να παραδώσουμε την σκυτάλη του έργου των κατηχητικών στα δικά σας χέρια. 

Τελειώνοντας αυτόν τον μικρό χαιρετισμό που μου ανέθεσαν οι κύριοι Ομαδάρχες να απευθύνω προς εσάς, να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλες τις προσπάθειες, όχι μόνο τώρα για τις πανελλαδικές εξετάσεις, αλλά για όλες τις εξετάσεις που θα χρειαστεί να δώσετε σε όλη την ζωή σας, θυμίζοντάς σας πως η ζωή είναι ένας μαραθώνιος, ένας διαρκής αγώνας δηλαδή, και όχι ένα κατοστάρι. 

Το πλέον σημαντικό δεν είναι αν θα πετύχετε ή δεν θα πετύχετε στις εξετάσεις που έχετε μπροστά σας, αλλά το να είστε σε θέση να πείτε σαν άλλοι απόστολοι Παύλοι τα εξής λόγια: «Έχω αγωνιστεί τον καλόν αγώνα, τον δρόμο που έπρεπε να διανύσω στο στάδιο της αρετής τον έχω πλέον τελειώσει και έχω διαφυλάξει την πίστη. Απομένει το στεφάνι της αρετής που θα μου ανταποδώσει ως ανταμοιβή ο δίκαιος Κριτής κατά την ημέρα της Δευτέρας Παρουσίας». Αμήν!

Ηλίας Ραυτογιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια: