22/3/17

Θεατρική παράσταση από το 19ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών




«Ας πούμε πως γεννήθηκες τη μέρα που η Πόλη έπεσε. Εκείνη την αποφράδα Τρίτη, στις 29 Μαΐου 1453. Πόσο πρέπει να περιμένεις για να γνωρίσεις τη λευτεριά; Ξέρω θα μου πεις γρήγορα την απάντηση. Τετρακόσια χρόνια. Ξέρεις όμως πόσο είναι τετρακόσια χρόνια; Να σου πως εγώ. Όχι, δεν ξέρεις! Νομίζει πως επειδή το μαθες να το μετράς και να το γράφεις στο σχολειό ξέρεις πόσο είναι τετρακόσια χρόνια; Το μέτρησες πάνω στο μπόι της ζωής σου να δεις πόσο σε ξεπερνά; Όχι! Ούτε εγώ ξέρω!» 

Συνεχίζοντας τον κύκλο των θεματικών παραστάσεων με θέμα την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου το 19ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών, μετά τους «Πολιορκημένους» αφιερωμένους στην Έξοδο του Μεσολογγίου και το «Πατρέων έγερσις», αφιερωμένο στην τοπική ιστορία της εξεγέρσεως αφιερώνει την φετινή του παράσταση σε ένα απαράκλητο θέμα.  

Όχι στην ελευθερία αλλά στη σκλαβιά.  

Όχι στην επανάσταση αλλά στην ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑ.  

Προσπαθεί να ανιχνεύσει ποιες ήταν εκείνες οι δυνάμεις που κράτησαν το έθνος μας όρθιο και ζωντανό στο ασύλληπτο αυτό για τη διάρκεια του ανθρώπινου βίου διάστημα. Και να διδάξει πως οι ζωογόνες δυνάμεις του Ελληνισμού μπορούν και σήμερα να δώσουν τη λύση. 

Η παράσταση θα δοθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της Χριστιανικής Εστίας Πατρών Κανάρη 58, όπισθεν Κινηματογράφου Πάνθεον την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017 και ώρα 7.00 το απόγευμα.  

Είσοδος ελεύθερη

Δεν υπάρχουν σχόλια: