6/2/17

Ευαγ. Τζιάσιου: Ας μάθουμε...


... Ας μάθουμε το παιδί μας να μην περιορίζεται μόνο στον κόσμο του Η/Υ, αλλά να πατά escape και να χαίρεται τη χαρά της προσωπικής επικοινωνίας και του ζωντανού παιχνιδιού στον πραγματικό κόσμο.

Να κάνει share και να μοιράζεται με τους άλλους τη χαρά και τη λύπη του, τα χαρίσματά του. Να μην κλείνεται στον εαυτό του.

Να πατά delete και στην πραγματική ζωή, συγχωρώντας και ξεχνώντας, χωρίς να κρατά κακία σε ό,τι κάποιος του κάνει.

Να πατά enter και forward προχωρώντας μπροστά σε ό,τι ωραίο και υψηλό για την ψυχή.

Να κάνει copy και paste σε όποιο όμορφο παράδειγμα βλέπει γύρω του.

Να κάνει logout για λίγη ώρα από τον κόσμο των θορύβων και της ταραχής.

Κλείνοντας με το κουμπί exit τον Η/Υ να κάνει login στον πραγματικό κόσμο, στον κόσμο της αγάπης και της παρουσίας του Θεού.

Εμείς οι γονείς με ένα upload ας στείλουμε και ας μάθουμε και τα παιδιά μας να στέλνουν στον ουρανό την καρδιακή προσευχή μας, και ας μην ξεχνάμε πως είναι τόσο εύκολο πατώντας το κουμπί help να ζητήσουμε βοήθεια απ΄ τον μόνο Δυνατό για τα δύσκολα και τα εύκολα της ζωής μας.


Ας μάθουμε τα παιδιά μας να ζουν, να παίζουν, να διασκεδάζουν, να σερφάρουν, να συναναστρέφονται, να υπάρχουν κάτω από το βλέμμα του Θεού. Και σε Εκείνον να αρέσουν με ό,τι κάνουν. Γιατί πάνω από τα likes των ανθρώπων, είναι η γνώμη του Θεού που βλέπει τα βάθη της ψυχής.


Ο επίλογος από την εισήγηση 

«Προστατεύω ψηφιακά το σημερινό παιδί και δημιουργώ μαζί του»
κ. Εὐαγγελία Τζιάσιου
32ο Παιδαγωγικό συνέδριο ΧΕΠ, 5.2.2017

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ δυνατός επίλογος!

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ωραίος επίλογος!
Όπως και ολόκληρη η εισήγηση της κας Τζιάσιου που εκτός απο πρακτικές για προστασία, έδωσε και την προοπτική της δημιουργίας με έξυπνες και πρωτότυπες λύσεις.

Ανώνυμος είπε...

Νομιζω οτι απο ολες τις εισηγησεις , αυτη ηταν λιγο απο ολα, δεν περιοριστηκε μονο στην ενημερωση αλλα ειχε και μια πνευματικη διασταση…