1/9/14

Άγκυρα 2014: Η κατασκήνωση περίοδος έφτασε στο τέλος της
Με τη Χάρη του Θεού και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, λειτούργησε και φέτος η κατασκήνωση ΑΓΚΥΡΑ στην Παναγοπούλα φιλοξενώντας εκατοντάδες παιδιά, αγόρια και κορίτσια αλλά και μεγαλύτερους στο καθιερωμένο ετήσιο κατασκηνωτικό διήμερό τους.

Και στις φετινές οχτώ κατασκηνωτικές περιόδους η ΑΓΚΥΡΑ προσέφερε σε μικρούς και μεγάλους, όχι μόνο ανάσες δροσιάς και αγνής ψυχαγωγίας αλλά και πολλές ευκαιρίες για πνευματικές αναζητήσεις, προβληματισμούς και γεύση πνευματικής ζωής. Μέσα από την καθημερινή προσευχή, το αγιογραφικό ανάγνωσμα, τις συζητήσεις και τα θέματα που αναπτύχθηκαν, την ιερά εξομολόγηση και τη θ. Κοινωνία τα παιδιά έζησαν πιο πολύ με το Θεό, γνώρισαν πιο βαθιά την χριστιανική μας πίστη. Αλλά και μέσα από την κοινή ζωή, τα καθημερινά ομαδικά παιχνίδια και ατομικά ή ομαδικά πρωταθλήματα, τα θαλασσινά μπάνια, την ορειβασία και τόσες άλλες δραστηριότητες και εκδηλώσεις που έγιναν στον κατασκηνωτικό χώρο τα παιδιά ευχαριστήθηκαν, ψυχαγωγήθηκαν, έπαιξαν, έκαναν φίλους.

Το Δ.Σ. της ΓΕΧΑ αναπέμπει ύμνους δοξολογίας προς τον Τριαδικό Θεό που "σκέπασε" και φέτος την κατασκήνωση, που έδωσε δύναμη και φωτισμό σε όλους όσουν πέρασαν το κατώφλι της, που έδωσε λύσεις στις δυσκολίες που παρουσιάστηκαν. 


Το Δ.Σ. αισθάνεται όμως την ανάγκη να εκφράσει τις θερμές ευχαριστίες σε πολλούς που στήριξαν τη λειτουργία της κατασκήνωσης και αυτό το καλοκαίρι με ποικίλους τρόπους, που εργάστηκαν ταπεινά και θυσιαστικά, με πνεύμα χριστιανικής αγάπης και ανιδιοτελούς προσφοράς.

Αρχικά το Σεβ. Μητροπολίτη μας κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ που επισκέφθηκε και φέτος την κατασκήνωση για να ευλογήσει τα παιδιά και το έργο που εκεί επιτελείται. Το ανύστακτο ενδιαφέρον του για τη νεότητα και οι πνευματικοί λόγοι του ανέπαυσαν πολύ τις εφηβικές καρδιές.

Ακολούθως τους πνευματικούς πατέρες της κατασκήνωσης, π. Σωτήριο, π. Γαβριήλ, π. Δανιήλ και π. Χριστοφόρο που αναλώθηκαν και φέτος στην πνευματική διακονία όλων μας καθώς και το θεολόγο της αδελφότητας κ. Κεχαγιά Δημήτριο για τους πολλούς κόπους του.


Επίσης, τους και τις Αρχηγούς, τους ομαδάρχες και τις ομαδάρχισσες που οργάνωσαν υποδειγματικά τις κατασκηνωτικές περιόδους και έκαναν τα πάντα για να είναι όλων η παραμονή εκεί πιο άνετη και επωφελής.

Τις διαχειρίστριες και κυρίες που δούλεψαν μέρα νύκτα και κάτω από δύσκολες πολλές φορές συνθήκες στην κουζίνα της κατασκήνωσης προσφέροντας εθελοντικά τις πολύτιμες υπηρεσίες τους.

Τους ανώνυμους και επώνυμους δωρητές που συνέδραμαν οικονομικά την Ένωσή μας για να αντέξει το δυσβάστακτο βάρος της λειτουργίας και συντήρησης της κατασκηνώσεως.

Τέλος, ευχαριστούμε κάποιους ανθρώπους, ειδικούς και μη, που δούλεψαν εθελοντικά και προσέφεραν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους στην κατασκήνωση πριν αλλά και κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της κατασκήνωσης.

Τα ονόματα όλων αυτών τα γνωρίζει ο Θεός. Εμείς θα προσευχόμαστε πάντα ο Δωρεοδότης Κύριος να ανταμείψει όλους όσους εργάστηκαν και φέτος στον αμπελώνα Του, στην ΑΓΚΥΡΑ.

Το Δ.Σ. της ΓΕΧΑ ΠΑΤΡΩΝ έκανε ό,τι μπορούσε καλύτερο όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Παρακολούθησε από κοντά τη λειτουργία της κατασκήνωσης, γνωρίζει τα λάθη που έγιναν και τις παραλείψεις που υπήρξαν. Υπόσχεται ότι από σήμερα κιόλας θα ξεκινήσει τις προσπάθειες ώστε του χρόνου να γίνουν όλα ακόμα καλύτερα.

Θερμές ευχές απευθύνει τέλος προς όλες και όλους τους κατασκηνωτές, μικρούς και μεγάλους, για καλή κι ευλογημένη σχολική χρονιά. Τους καλεί από τον προσεχή Οκτώβριο να συμμετάσχουν στα κατηχητικά της Μητροπόλεως και τις ομάδες των Χελιδονιών και των Χαρ. Αγων. ώστε να βρουν κι εκεί μηνύματα χαράς κι ελπίδας.

Να είστε όλοι καλά!

Το Δ.Σ. της ΓΕΧΑ


 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστούμε πολύ για όλα

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστούμε πάρα πολύ που τα παιδιά μας στις κρίσιμες αυτές ώρες της κοινωνίας μας από όλες τις πλευρές μετέχουν σε μια κοινωνία Χριστοπολιτείας, εφόδιο για την ζωή τους. Η Παναγία να είναι μαζί σας.