23/5/19

Ο Χαμογελοποιός στην χώρα των Εσκιμώων

eskimoos 1

«Μια φορά κι έναν καιρό, ζούσε σε τόπο μακρινό ένας άνθρωπος αλλιώτικος από τους άλλους. Ποτέ κανείς δεν είδε το πρόσωπο του σκυθρωπό, μήτε άκουσε τον αναστεναγμό του, ούτε ένα παράπονο, τίποτα».

Όχι διότι δεν είχε προβλήματα και σκοτούρες, αλλά διότι έβλεπε τα πάντα με μία αισιόδοξη διάσταση που πήγαζε από την αγάπη του για τον άνθρωπο και τον Θεό.

Με όπλο του το χαμόγελο και την καλή του διάθεση ταξιδεύει μέχρι τη Βόρεια Αλάσκα για να συμφιλιώσει τους συμπαθείς Εσκιμώους που λόγω του προβλήματος του λιώσιμου των πάγων και της υπερθέρμανσης του πλανήτη είχαν αναμειχθεί σε μία εμφύλια διαμάχη.

«Όταν παρουσιαζόταν ανάγκη κάπου στην γη μας, άρχοντες, σοφοί μα κι απλοί άνθρωποι έστελναν αγγελιαφόρους να τον βρουν κι εκείνος έτρεχε στα πέρατα της οικουμένης να πάρει την λύπη και να φέρει πίσω την χαρά και τα χαμόγελα στους ανθρώπους».

Ο ήρωάς μας δαμάζει τις θάλασσες με τη γαλέρα του, συναντάει άσπρες φάλαινες, φώκιες, λύκους, Καριμπού και Χάσκυ, πολικές αρκούδες, χάνεται στα παγόβουνα και στα ιγκλού, απολαμβάνει το Βόρειο Σέλας και την κρύα πολική νύχτα και για όλα δοξολογεί, προσεύχεται και ευχαριστεί.

Γι’ αυτό, η ιστορία του παραμυθεί, ευαισθητοποιεί, δίνει αξίες, προβάλλει αρετές.

Μια ιστορία, που ζωντανεύει με τις υπέροχες εικόνες της εικονογράφου Δήμητρας Ψυχογυιού και συνοδεύεται από CD με την αφήγηση του παραμυθιού σε πρωτότυπη μουσική και στίχο.

Ο συνδυασμός όλων των παραπάνω το καθιστούν ένα πολύ όμορφο παραμύθι, το οποίο επιβεβαιώνει πως οι παγωμένες καρδιές θερμαίνονται μόνο από την αγάπη ανθρώπων, που ξέρουν να χαμογελούν στην όντως Ζωή!


Δεν υπάρχουν σχόλια: